„Гучи“ се върна към класическата чанта на принцеса Даяна

Редакторите на модните списания обожават да се гмурват в богатия си архив. Понякога попадат на изключителни бисери и заради това винаги се разчувстват, когато някоя модна къща направи реверанс към миналото. Както творческият директор на „Гучи“ Алесандро Микеле се завърна към класическата чанта на принцеса Даяна. Ето още подробности около новия моден аксесоар.

 

Това лято италианската модна къща „Гучи“ пусна нов вариант на любимата чанта на принцеса Даяна, отличаваща се с бамбуковата си дръжка и лъскави златни елементи. Моделът е създаден през 1991 г. и още тогава запазва достойно място в сърцето на принцеса Даяна.

Принцеса Даяна с любимия си модел чанта на „Гучи“.

Става част от историята на живота ѝ. Но дори да оставим настрана специалните предпочитания на принцесата към този модел, той е любим модел за мнозина, тъй като е идеален за ежедневието и подхожда на широка гама тоалети.

Предлага се в три размера – мини, малка и средна чанта – всеки модел е с подвижни дълги дръжки от неонова кожа, своеобразна ода на удобството. Въпреки че никой не е броил точно колко модела чанти на „Гучи“ притежава принцеса Даяна, този сезон те се предлагат в седем различни цвята, като се започне от изумруденозелено и се стигне до розово. Освен на принцеса Даяна този модел чанта е любим и на актриси като Сиена Милър и Джоди Търнър-Смит.

Джаки Кенеди с модела чанта на „Гучи“ от 1961 година.

Така че най-накрая можем да си отдъхнем – моделът чанта на „Гучи“ от 1961 г., който Джаки Кенеди превърна в култов, вече отстъпи пред избора на Даяна.

Онова, с което Джаки толкова дълги години е печелила адмирациите на дамите, е както класическият и изчистен дизайн, така и регулируемата ѝ презрамка, която дава възможности чантата да се носи по всякакви начини.

Любимият модел на Джаки Кенеди в актуализиран и цветен вариант.

Освен това макар и малка по размер, тази чанта побира най-важното (портфейл, телефон, ключове, червило), плюс малко свободно място за още нещо. Може лесно да се комбинира както с елегантен костюм, така и с джинси и пуловер, а защо не и със секси плетена рокля за вечерно парти. Но каквото и да ви казват, любимият модел на Даяна е много по-елегантен от този на Джаки Кенеди и много повече отива на принцеси.