Ловеч с нова изненада за най-младите си граждани

Децата, живеещи в Ловеч, ще се радват на изцяло нова зона за игра – парк за скейтбордисти. Той ще се намира на площад „Свобода“. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Първата копка бе направена от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч – и Александър Благоев – управител на дружеството изпълнител „ВИП БИЛД“ ДЗЗД гр. София. Специален водосвет бе отслужен от свещеноиконома Любомир Казашки.

Госпожа Корнелия Маринова и господин Александър Благоев правят първата копка.

Този момент за мен е изключително вълнуващ, защото бе чакан дълго. Чрез него ще изпълним едно поето обещание към децата и най-младите жители на града ни. Без съмнение това място от 4600 кв. м. за отдих и развлечения ще стане едно от най-любимите за ловчани.“ – не скри вълнението си кметицата.

Госпожа Корнелия Маринова – кметът на Община Ловеч.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 940 хил. лева, а срокът за изпълнение е до 2-ри януари 2022 година.

Площад „Свобода“ в Ловеч.

На практика това е четвъртият ремонтиран площад в града, част от пешеходната зона и останал резервен обект от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Ремонтът обхваща пространството между новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, жилищните блокове „Кокиче“ и „Мир“ и улица „Осъмска“.

Скейт парковете в Бургас (отляво) и във Варна (отдясно).

Скейт паркове има и в други български градове: в Бургас – в ж.к. „Изгрев“, във Варна – в ж.к. „Младост II“. Тепърва предстои построяването на такива в Плевен, Созопол, Русе и Камено (Бургаска област).