„Дневниците на принцесата 3“ е вече напът

Близо 18 години след премиерата на втората част, от Disney се готвят в най-скоро време да започнат с екранизацията на третата. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Преди броени дни от The Hollywood Reporter споделиха, че през идните седмици в киностудиата на Disney започват със снимките на следващата част на „Дневниците на принцесата“. Вестта се прие изключително добре от феновете на франчайза, които чакаха този момент с огромно нетърпение близо две десетилетия.

Да припомним, че още през 2016-а Гари Маршал, режисьорът на първия филм, обяви, че сценарият за третата кинолента е вече готов. Уви, след смъртта му още същата година кинематографският проект бе сложен на (дълга) пауза. Въпреки това към 2019 г. се появиха нови мълви, които започнаха все повече и повече да намекват за екранизацията на дългоочакваното продължение.

Гари Маршал.

Аз искам да го направим, Джули Андрюс също иска, както и продуцентът ни Дебра Мартин. Всички ние го искаме, желанието ни е просто всичко да бъде съвършено, тъй като знаем, че и вие също толкова много обожавате лентата, колкото и ние.“ – сподели още същата година Ан Хатауей, изпълняваща ролята на главната героиня Мия Термополиз, по време на телевизионно интервю.

Кадър от първия филм.

Наред с това се знае, че  Дебра Мартин ще продължи с работата си като продуцент на „Дневниците на принцесата 3“, а Аадрита Мукерджи е „виновната“ сценарият му да е вече готов. Също така е важно да се спомене, че третият визуален разказ ще бъде естествено продължение на историята от първите два филма, вместо да бъде ребуут (както в момента в Холивуд е много модерно да бъдат „възкресявани“ стари кинематографски заглавия).

Но какво става с Ан Хатауей и Джули Андрюс?

Спомени… Джули Андрюс с Ан Хатауей.

Макар и до този момент още да няма официална информация, е очаквано, че така или иначе тези две тъй знакови актриси ще бъдат поканени отново да изпълнят ролите на Мия Термополиз и баба ѝ кралица Кларис.