Топ 10 тенденции в прическите през 2020-а

Ново десетилетие, нови фризури. Прическите, цветовете и стиловете, с които ще ви запознаем, вече набират популярност. През тази година се очаква не само да станат още по-желани, но и към тях да се прибавят нови идеи.

 

1. Боб-каре

Кая Гербер, дъщерята на Синди Крофорд, непрекъснато подстригва косата си все по-късо. Новата ѝ прическа, не само много ѝ отива, но със сигурност ще вдъхнови стотици момичета.

2. По-бледи кичури

Спомняте ли си преди няколко години, когато на мода се появиха ярко оцветените кичури?  Е, този път е по-различно, защото цветовете са по-приглушени. Докато могат да бъдат само един или няколко на брой,кичурите определено ще ви придадат свежа, млада визия, подходяща за лятото.

3. Боб-каре с къдрици

Може да ви се стори, че сте се пренесли в 80-те години на XX век, но тази фризура продължава да бъде все така актуална. Конкретната дължина и допълнителният обем на боб-карето създават великолепни падащи кичури коса, които изглеждат страхотно от всички страни.

4. Шаг

Прическата е създадена от бръснаря Пол Макгрегър, а различни знаменитости като Джоан Джет, Дейвид Боуи, Мик Джагър, Джейн Фонда и Флорънс Хендерсън я популизират в началото на 70-те години. Както се казва „ретрото е винаги на мода“.

5. Вдигнат бретон с обем

Със сигурност има и други  начини да постигнете желания резултат и без гъба за коса, но с нея определено е по-лесно. Това е и идеалното решение за всички дами, които обичат и не искат да се прощават с бретона си, но искат да изпорбват нещо ново.

6. Бляскава прическа 

Ако косата ви все още не е покрита с перли, стрази или други бляскави аксесоари, значи сте пропуснали какво се случва около вас. Не само ще се почувствате като кралска особа, но и ще придадете онзи „уау“ ефект на вашата коса. Просто не забравяйте при махането им да не ги загубите, защото някои от разкрасителните мъниста са с много дребни размери.

7. Бургундскочервена коса

В момента тази лъскава, светло-тъмна червеникава коса оглавява списъка на най-желаните цветове за тази година. С тази боя определено няма да останете дълго време незабелязана.

8. Фризура с гребени

По време на едно от модните дефилета за сезон пролет-лято 2020-а Тори Бърч изпрати моделите си със забучени в косите им гребени.  Може би това е новата лента за коса? Времето ще покаже, но определено прическата впечатлява.

9. Пикси

Тази феерична прическа, както гласи името ѝ, е подходяща за всички любители на късо подстриганата коса. Самата Зоуи Кравиц се появи с такава къса подстрижка на сумати тазгодишни звездни събития. Впрочем тя е не само лесна за поддържане и оформяне, но е и много ефектна.

10. Усукана френска плитка

Усуканата френска плитка бе използвана на редица модни събития от 2019-а, като се очаква трендът да продължи и през цялата 2020-а. Даже френската марка Chanel я включи в няколко от модните си дефилета. Освен, че е много красива и шикозна, плитката може да се направи в най-различни стилове, всеки от които изисква много креативност, старание и любов.