Свети Валентин: 5 разкошни дамски парфюми с нотки на рози

Казват, че розата е царица на цветята, но и символ на любовта. Това може би е свързано с мита, че е била любимото цвете на римската богиня на красотата и любовта Венера. Така че, ако се чудите какво да подарите или какво да ви подарят за Свети Валентин, представяме ви 5 идеални дамски аромата – богати на розова есенция.

 

1. Miss Dior Rose’N’Roses – най-изисканият

Този шедьовър на френската марка ще ви даде усещането, че сякаш плувате в разкошно, обширно море от розови венчелистчета. Тук розата дамасцена и столистната роза си партнират с италианските мандарини, бергамота, здравеца и белия мускус.

2. Mon Guerlain Bloom Of Rose – най-скъпият

Обновеният аромат от 2017-а е призван да вдъхнови всяка лейди да изживее живота си пълноценно и да цени всеки миг. Но, освен жасминът, лавандулата, сандаловото дърво и ванилията, във флакона има две нови съставки. Това са българската маслодайна роза и маслото от нероли.

3. Flower by Kenzo Poppy Bouquet – най-японският

Този парфюм, също като името си, представлява добре подбран букет от азиатска круша Наши, бурбонска ванилия, сладка акация, гардения и българска роза. Благодарение на свежото му и цветно благоухание, с лекота ще се освободите от стреса на ежедневието и всичките си грижи.

4. Flowerbomb by Dew Viktor & Rolf – най-естественият

Капка роса, круша, мускусна малуна, ирис и роза – това е новата визитна картичка на Dew Viktor & Rolf. Усетете как се зареждате с енергията на първата зора и чисотата на сутрешната роса, докато ви обгръща цветната магия на аромата.

 

5. Trésor Midnight Rose by Lancôme – най-френският

Най-вдъхновяващият аромат за всяка дама, която носи Париж в сърцето си, е богат меланж от малина, божур, жасмин и абсолю от роза. Опитайте от силата на любовта, вдъхновете се от богатството на красотата и изживейте вашата френска история.