Стивън Спилбърг ще разкаже за детството си в нов филм

След световните успехи на лентите „Челюсти“, „Извънземното“ и „Джурасик парк“ Стивън Спилбърг – една от големите живи легенди на американското киноизкуство, реши да лансира биографичен филм за самия себе си. Разказваме ви какво друго се знае за предстоящия проект, очакван през 2022 година.

 

Докато светът на седмото изкуство е постоянно атакуван от двете световни кризи – здравната и икономическата, то за някои филмови артисти – това е идеалният стимул да измислят нови и интересни идеи. Ето защо решението на 74-годишния режисьор изненада мнозина, но и със сигурност ги заинтригува. Нима не е любопитно в какви условия се е формирал един от най-даровитите творци в киното, раждали се някога?

По информация на Deadline, Спилбърг ще си партнира със създателите на нашумелия сериал Strangers Things („Странни неща“), а сценарият ще бъде написан съвместно с Тони Къшнър („Линкълн“, „Мюнхен“). Макар и името на предстоящия визуален разказ да е все още неизвестно, все пак се знае, че зрителите ще видят как младият Спилбърг израства във Финикс, Аризона, където открива голямата си страст към киното.

Всичко започва от Аризона…

Hollywood Reporter ни информира, че актрисата Мишел Уилямс, която познаваме с успешните ѝ роли в „Планината Броукбек“ (2005), „Моята седмица с Мерилин“ (2012), за който спечели „Златен глобус“, ще изиграе майката на Стивън – Леа Адлър. А Сет Роугън („Шрек Трети“ (2007), „Кунг-фу панда“ (2008-2016) ще се превъплъти в образа на любимия му чичо. За останалата част от актьорския състав все още няма официално обявени имена.

Мишел Уилямс и Сет Роугън.

Стивън Спилбърг е роден на 18-ти декември 1946 г. в Синсинати, щата Охайо. По бащина линия е от еврейски произход, като баба му и дядо му са емигранти от Украйна. Прекарва детството си в различни градове: Хадън Тауншип, Ню Джърси, Скотсдейл и Финикс. В ранните си тийнейджърски години Спилбърг снима любителски приключенски филми с 8-милиметрова камера.

Стивън Спилбърг на млади години.

На 13-годишна възраст печели награда за лентата „Бягство към Никъде“. Сюжетът е военен, действието се разгръща в 40 минути и разказва за битка в Източна Африка, а на 16 години Спилбърг пише и режисира първия си независим кино разказ – „Небесни светлини“.