Принц Ернст Август Хановерски загази – австрийски съд си каза тежката дума

Да си роден със „сребърна лъжичка“ в устата, не означава, че си защитен от житейски неволи и от Темида. Такъв пример е принц Ернст Август от Хановерската династия. След като синът му продаде семейния замък Мариенбург на немските власти за символичната сума от 1 евро, сега германският благородник бе осъден от австрийски съд. Ето за какво иде реч:

 

На 23-ти март съдът в град Велс, Горна Австрия, осъди 67-годишния принц Ернст Август Хановерски на десет месеца условно. Третият съпруг на Каролина Монакска, с която са разделени от 2009 г., но не и разведени, се размина на косъм от по-сериозна присъда – тъй като първоначално се очакваше, че може да получи и 3-годишна ефективна присъда. Причината – насилие и заплахи срещу полицията и негови служители.

Окръжният съд във Велс, Австрия.

Според множество медийни публикации в германските медии, включително и в списание „Бунте“, всичко започва преди една година. Докато е в нетрезво състояние в ловния си павилион в Грюнау, Горна Австрия, 67-годишният благородник наранява полицай. Служителят на реда бил повикан от служителите на Ернст Август заради грубото му и заплашително държание към тях, след употребата на алкохол.

Ернст Август Хановерски и Каролина Монакска с новородената им дъщеричка Александра Хановерска.

Сега, след произнасянето на присъдата, на Ернст Август Хановерски му е изрично забранено да живее в имотите си, разположени в австрийската провинция, за период от три години. Не на последно място съдът препоръча на Ернст Август не само да смени жилището си в Австрия, но и да започне да посещава психотерапевт.

След като чу присъдата си, принц Ернст Август Хановерски възкликна: „Това е несправедливо. Аз живея в тези имоти от 50 години!

Статия във вестник „Билд“ от 2020-а: „Ернст Август Хановерски постъпи в психиатрията. Какво казва той и какво казват полицаите“.

В интерес на истината, още преди произнасянето на присъдата, наследникът на Хановерската династия се опита да поднесе своите извинения пред магистратите: „Поемам цялата отговорност, съжалявам за случилото се и съм готов да покрия щетите. Спомням си само частично какво се е случило“.

Синът Ернст Август-младши.

В същото време по думите на адвокатите му принц Ернст потърсил утеха в чашката, защото се чувствал „много изолиран през последните години и предаден от собствения си син“ – драма, за която вече писахме – https://special.bg/da-prodadesh-semeen-zamak-za-1-evro-naslednitsite-na-hanoverskata-dinastiya-vodyat-sadebna-bitka/ . Но станалото – станало. Животът на аристокрацията не са само изисканите балове и материални благини…