След успехите на “Барби”, Mattel задвижва нови кинематографски проекти

Докато първият игрален филм за най-известната кукла в света продължава да жъне огромни успехи, култовият бранд е решил не само да лансира още визуални разкази за Барби, но и за останалите си игри и играчки. Разказваме ви кои са те и какво можете да очаквате в най-скоро време:

 

Както вече писахме, грандиозните успехи на “Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг „дадоха зелена светлина” на Mattel за бъдещи кинопроекти. По данни на различни медии, като Variety и Le Parisien, в близко бъдеще лейбълът планира да създаде минимум 14 киноленти, посветени не само на Барби, но и на другите си знакови продукти.

Кадър от „Барби“ с Марго Роби.

Един от тях е Polly Pocket. Играчките, които са обикновено най-различни портативни обекти (мидена черупка, пудриера, куфар, фотокамера, мобилен телефон), в чиято вътрешност е заложен цял минисвят, където Поли и нейните приятели живеят и си играят.

Някои от играчките Polly Pocket.

До този момент се знае, че предстоящият кинематографски проект ще бъде възложен на американските студия MGM и режисьорката Лена Дънам. В главната роля ще видим известната американо-британска актриса Лили Колинс, позната от нашумелия напоследък сериал „Емили в Париж”. Очаква се заглавието са излезе по кината най-рано през 2025 година.

Лили Колис и Лена Дънам.

Част от другите визуални разкази ще ни запознаят с играчките Hot Wheels, Uno, Thomas and Friends, Barney и American Girl.

В центъра е Иса Рей, изпълняваща ролята на Президент Барби в „Барби“.

А относно другите киноленти, вдъхновени от “Барби”, макар и до този момент Грета Гъруиг да не е потвърдила продължение на кинематографския си шедьовър, от Mattel планират да лансират още филми. Говори се, че единият от тях може да бъде посветен на Президент Барби, която е изиграна от Иса Рей в „Барби” на Грета Гъруиг, а другият – на Кен, изигран от Райън Гослинг в същата лента.