Sketch – най-луксозният и красив ресторант в Лондон отново отвори врати

От цвят – розова пудра до слънчевожълто, най-известният ресторант на „Оксфорд Съркъс“ най-накрая отново отвори врати за своите верни почитатели. Ето за какво иде реч:

 

Жителите на Лондон много добре познават ресторанта Sketch. Мястото, което повече прилича на художествена галерия, отколкото на заведение за хранене и бар, неотдавна затвори врати за налагащ се ремонт. Да отбележим само, че онова, по което ресторантът прилича на галерия, са тоалетните му във формата на големи яйца и цветовата гама в стил меките бонбони „маршмелоу“ – дело на собственичката му Индия Махдави.

Предишният интериор.

Но какво по-подходящо време от пролетта за голямото откриване на новия Sketch? Този път творбите на британско-нигерийския художник Йинка Шонибаре, които се явяват като ода на африканската култура, красят стените на елитното заведение. Наред с това мебелите в златисто-кехлибарено-лимонови нюанси и сенегалските тъкани също допринасят за новата и впечатляваща визия на мястото. Впрочем, някои от известните личности, посещавали някога знаковия ресторант, са Тейлър Суифт, Елтън Джон, Кендъл Дженър и Хари Стайлс.

Актуалният интериор.

Ресторантът в Gallery du Sketch винаги е бил неразривно свързан с розовия цвят, така че за мен беше истинско предизвикателство да освежим и сменим знаковия му интериор. Шедьоврите на Йинка определено бяха моето вдъхновение!” – призна Индия Махдави.