Съботно-неделните предложения – тост с уиски за Нобел

На 27-и ноември през 1895 г. Алфред Нобел пише завещанието си, с което създава наградния фонд на прочутото отличие, носещо неговото име.

 

По този повод ви предлагаме на вниманието няколко личности, които, макар и да не са били номинирани за Нобелово отличие, са спечелили най-голямата награда – обичта ни.

„Респект“ – филм за Арета Франклин

В събота от 19.30 часа в кино „Одеон“ може да гледате игралния филм на Лизъл Томи „Респект“. Той е посветен на творческото израстване на Арета Франклин – от хора на църквата, където баща ѝ е пастор, до световните сцени, където се радва на феноменална слава. Кинокритиката оценява изключително високо превъплъщението на Дженифър Хъдсън в ролята на Арета Франклин.

 

Изложба за Боян Петров

Този уикенд в градинката „Кристал“ може да разгледате фотографската изложба, посветена на алпиниста Боян Петров, загинал в опит да покори връх Шиша Пангма през 2018 година. Тя представлява селекция от филмови кадри и фотографии от личния му архив. Изложбата, която може да бъде разгледана до 6-и декември, предшества филма за алпиниста, създаден от режисьорката Поли Генчева. Заглавието му е „Отново съм тук“ и неговата премиера е в рамките на „Киномания“. Филмът ще бъде показан на 29 ноември от 18.00 часа в кино „Люмиер“.

 

„На живо“ с Александра Сърчаджиева

Александра Сърчаджиева.

Тази събота от 19.00 и от 20.40 часа на сцената на Театър „Сълза и смях“ Александра Сърчаджиева ще ви представи моноспектакъла „На живо“. Той е по текст на Яна Борисова, а режисьор е Димитър Коцев-Шошо. Това е биографична пиеса, от която ще научим за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата. Драматургът Борисова привлича любопитството на зрителите, споделяйки, че в пиесата са разкрити такива тайни и изненадващи неща за Сърчаджиева, че даже и най-близките й хора ще останат доволни.

 

Наздраве с чаша уиски за Нобел и неговата щедрост

И през двата почивни дни в уютната градина на Spaghetti Kitchen – на ул. „Аксаков“ 18 ще имате възможност да вдигнете тост за Нобел и всички велики хора на изкуството и науката. Ще може да го направите в рамките на Whisky Show: Limited Edition, избирайки между над 200 екзотични, редки и специални уискита от цял свят, които иначе са трудно достъпни и предимно колекционерски.