С какъв спорт трябва да се занимавате според зодиака ви

Дойде ли Нова година, обикновено започваме  да си правим планове. И най-често те са свързани с по-здравословен живот  и спортни занимания. Ето какво е подходящо да тренирате през 2020-а според вашия астрологичен знак:

 

1. Овен

Стихия: Огън
Планета: Марс, позитивна енергия

Заредени със силен характер и безгранична енергия, вие имате нужда да тренирате и да тествате границите на физическите си възможности. Харесвате скоростта, движението и предпочитате нещата да се развиват бързо. Обичате да се биете и всички спортове, които ви повдигат адреналина. В такъв случай подходящите видове спорт са: автомобилни състезания, мотокрос, колоездене, сърф, ски, бокс, бойни изкуства или крав мага.

2. Телец

Стихия: Земя
Планета: Венера, любов

Въпреки че почти винаги сте във ведро настроение, от време на време се случва вътрешно да ви прекипи. Затова имате нужда да се набеснете хубавичко и да се отървете от натрупания се стрес. Нобходим ви е спорт, който умело съчетава концентрацията, спокойствието и релаксът в едно. Без да ви се налага да бързате или да вървите срещу желанията си, разбира се, в противен случай може да предизвикате земетресение. Харесва ви да разполагате с времето си и да се занимавате с неща, които идеално пасват на вашето темпо на живот.  Подходящите видове спорт са: ци гун, джудо, голф, маратонно бягане и кундалини йога.

3. Близнаци

Стихия: Въздух
Планета: Меркурий, движение

Заради въздушния елемент изпитвате острата нужда да говорите, да споделяте и да се движите. Трудно ви е да се задържите на едно място, затова трябва да сте част от екип, където да изразите пълната си вътрешна свобода и енергия. В такъв случай подходящите видове спорт са: капоейра, модерни танци, хип-хоп, тенис и ащанга йога.

4. Рак

Стихия: Вода
Планета: Луна, емоции

Раците се славят като много емоционални, затова сте повече креативни и артистични, отколкото спортни натури. Впрочем за вас спортът е по-скоро средство за изразяване на чувствата ви и начин да се вслушвате в тялото си; не харесвате агресията. Също така имате нужда да се чувствате по-близо до природата – все пак вашата стихия е водата. Препоръчителните спортове за вас са: плуване, йога, бягане, гребане, водна аеробика и спортни танци.

5. Лъв

Стихия: Огън
Планета: Слънце, жизненост

Вашата планета – Слънцето, засилва жаждата ви за топлина и да сте центърът на внимание. Държите много на външния си вид, затова поддържането на фигурата и формата ви са от съществено значение. Както всички огнени знаци, вие преливате от енергия и сте готови да разтегнете още повече границите на физическата си издръжливост. За да сте все така красиви и силни, ще ви паснат идеално: стречинг, бокс, тумо йога, кросфит, водна аеробика и фитнес.

6. Дева

Стихия: Земя
Планета: Меркурий, отражение

Надарени сте с несравнима концентрация и обичате всичко да е направено перфектно. Но понякога перфекционизмът ви пречи да се насладите максимално на спорта и неговите ползи. Харесва ви да практикувате солови дисциплини, защото сте резервирани по природа.  В такъв случай подходящите видове спорт са: маратонно бягане, хатха йога, фехтовка, тай чи и стрелба с лък.

7. Везни

Стихия: Въздух
Планета: Венера, любов

Балансът между тялото и ума ви е от съществено значение, за да можете да се чувствате в оптимална форма. Предпочитате спортът да ви носи повече релакс, отколкото физическа болка. Подържането на тялото ви е цел, а споделянето на тренировките с вашата половинка или близък приятел ви правят изключително щастливи. За да сте все така красиви и в хармония със себе си опитайте: ин йога, спортни танци, плуване, фитнес, стречинг, пилатес и фигурно пързаляне.

8. Скорпион

Стихия: Вода
Планета: Марс, действие

Може на пръв поглед да изглеждате спокойни, но реално вие имате нужда да чувствате, да изразходвате скритата си енергия и да стигнете до предела на силите си. С други думи търсите интензивен спорт. Желаете да получите бързи резултати, без да чувствате, че сте натоварили тялото си. Скорпинът казва „винаги повече“.  Подходящите спортове за вас са:  бокс, каране на велоергометър или колело, гребане и скачане с въже.

9. Стрелец

Стихия: Огън
Планета: Юпитер, импулс

Нуждаете се от обширни пространства, а за вас практикуването на какъвто и да било спорт е синоним на свобода и бягство. Вашата комуникативна енергия трябва само да се изразява. Харесва ви усещането за скорост и движение, докато се концентрирате. Препоръчителните спортове за вас: конна езда, ски спускане, колоездене, бягане, стрелба с лък и гребане.

10. Козирог

Стихия: Земя
Планета: Сатурн, умереност

Най-важното за вас? Да се катерите, да висите, да изпробвате силите си и да търсите баланса между тялото и ума. Предпочитате усамотението, затова груповите спортове не са силната ви страна. Хем се стремите да стигнете по-нависоко, хем до лимита на силите и възможностите си. За вас подходящи ще са: айенгар йога, катерене, ски бягане, голф и бадминтон.

11. Водолей

Стихия: Въздух
Планета: Уран, електрическа енергия

Под влиянието на Уран вие искате да спортувате на открито, особено ако е нестандартен вид спорт. Вашата нужда от оригиналност и свобода е от съществено значение. Също така трябва да изпускате натрупаната енергия от комуникацияте с хората. Харесва ви не само да оставате насаме със себе си, но и да прекарвате времето си сред природата. За да сте все така спокойни и вдъхновени, ето кои видове спорт ще ви паснат идеално: ветроходство, колоездене, конна езда и туризъм.

12. Риби

Стихия: Вода
Планета: Нептун, интуиция

При вас всичко се свежда до емоции и усещания. За вас е важно да почувствате как умът ви се слива с тялото ви, развихряйки въображението и креативността си на макс. Предпочитате да практикувате нещо, което е нежно, неагресивно, съзерцателно и да ви кара да медитирате. Заради това, скъпи Риби, за вас са подходящи спортовете от тип: пилатес, водна аеробика, кундалини йога, спортна гимнастика и спортни танци.