Rolls Royce Ghost

Rolls-Royce е легендарна марка – конструктор на свръхлуксозни автомобили за свръхбогати хора, а моделът му Ghost само затвърждава тази негова репутация.

Дизайнът на модела за 2021 г. е свеж и доста красив. За разлика от последното поколение свръхлуксозни автомобили, които се появиха в по-масовата BMW 7-серия, новият Ghost следва архитектурната линия, която се използва в седана Phantom и SUV на Cullinan. Задвижваните врати осигуряват достъп до кабината – с отстъп, облицован в едни от най-добрите материали в автомобилостроенето. Интериорът предлага и щедро пространство, както за пътниците отпред, така и за тези на задните седалки, които ще могат да се отпуснат в невиждан комфорт.

Моделът все още е на начално ниво на изработка. Ghost ще бъде недостъпен за повечето купувачи на нови автомобили. Списъкът със стандартно и допълнително оборудване със сигурност ще бъде дълъг и ще трябва да изчакаме, докато наближи датата на пускането му в продажба на пазара. Очаква се седанът да предлага също толкова възможности за индивидуален избор, като останалата част от линията на Rolls-Royce, като единственият въпрос е колко сте готови да похарчите.

 

Претърпял сериозна трансформация през 2021 г., Ghost все още се задвижва от двигател, който не е непознат на любителите на марката. Под дългия капак на седана е разположен 6.7-литров V-12 с мощност 563 к.с., който се споделя с SUV-а Cullinan. Осемстепенният автоматик се справя с превключването на скоростите, а задвижването на всички колела е стандартно. От Rolls-Royce обявяват, че Ghost 2021 е способен да развие 100 км\ч за 4.6 секунди. Новият Ghost предлага по-рязък тип управление от последния модел, като системата за управление на всички колела и разпределението на теглото 50/50 е доказателство, че стремежът за по-голямо удовлетворение от шофирането е изиграло съществена роля в еволюцията на модела. Ghost осигурява безпрецедентно возене, благодарение на стандартното си адаптивно окачване, което използва камера за сканиране на пътя, за да помогне на превозното средство да предвиди и компенсира дупките.

Както всеки Rolls-Royce, и при новия Ghost във вътрешността му всяка повърхност, копче, превключвател и лост са изработени от качествени материали. Опитвайки се да се открои от конкурентите Bentley Flying Spur и Mercedes-Benz S-class, Rolls-Royce реши да не прави компромиси – достатъчно е да видите дебелия килим, фино зърнестата кожа, акцентите от истинско дърво и метал и дори хедлайнер с малки интегрирани светодиоди, симулиращи звездно небе. Осветената инкрустация на таблото свети, когато водачът включи Ghost и го насочи към своеобразната звездна нощ в колата. Най-добре ще се чувстват пътниците, заемащи задните седалки. Те ще бъдат обгрижвани в лукс, с масажиращи седалки, развлекателна система и огромно пространство за краката.

Освен с Wi-Fi точка за достъп, Ghost ще разполага и с голям сензорен екран с информационно-развлекателна система с навигация в таблото. Вероятно ще бъде включен интерфейсът на Apple CarPlay и Android Auto. Системата за забавление на задните седалки с двоен екран позволява на пътниците да регулират радиото, да въвеждат дестинации в навигацията и много други опций. Rolls-Royce също така доставя поръчкова стерео система с 18 високоговорителя с мощност от 1300 вата и магнезиево-керамични конуси на високоговорителите с несравнима сила и качество.

Огромното бижу ще се продава на стартова цена от 315 500 долара за бройка.