Риана – най-богатата певица в света

Барбадоската красавица пак го направи! Според списание Forbes, Риана вече е най-богатата певица на планетата, като само Опра Уинфри я изпреварва в категорията „най-богата жена в шоубизнеса“. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Американската медия официално включи Риана в класацията на най-богатите хора на света. По данни на списанието, богатството на певицата, която в последно време се занима активно с моден дизайн и козметика, се оценява на около 1.7 млрд. долара. И въпреки че стана известна с музиката си – благодарение на песни като Umbrella, Diamonds и Rude Boy – именно модният ѝ бизнес е най-големият принос за богатството ѝ.

Да припомним, че 33-годишна звезда е родена в бедно семейство на остров Барбадос. Риана от малка  става свидетел на грозни сцени на домашен тормоз, тъй като баща ѝ е алкохолик и наркоман. През 2003-а, когато е само на 15, тя започва музикалната си кариера. Две години по-късно издава и първия си студиен албум – Music of the Sun. До този момент е лансирала 8 музикални албума, чиито продажби надхвърлят 250 млн. копия. Тя е носителка на огромен брой отличия, сред които 9 награди „Грами“, 13 „Американски музикални награди“, 12 музикални награди „Билборд“ и е „счупила“ шест рекорда на Гинес.

Интересно е да се спомене, че на 8-ми октомври, брандът на изпълнителката – Fenty Beauty – ще пусне и собствен парфюм –  Fenty Eau de Parfum.