Ретроградният Сатурн: Пет важни съвета за този период

Макар Меркурий да е най-популярната планета, щом стане въпрос за ретроградност (това е нормално, тъй като първата планета в Слънчевата система го прави поне няколко пъти за една година), другите планети също имат тази способност. Казано накратко, Сатурн и пръстените му са вече ретроградни във Водолей до 23-ти октомври тази година. Ето какво трябва да знаете за този период:

 

Сатурн, управляваща знака Козирог, е планетата на кармата, работата, бизнеса, заземяването и научването на важните житейски уроци. Казано накратко, това е този ваш чичо, който не винаги е много добра компания на семейни събирания и макар доста да ви критикува, той го прави за вашето най-голямо добро и израстване, защото дълбоко ви обича. А ето кои са петте най-важни неща, за които този „ваш роднина“ иска да се подготвите достатъчно добре:

1. Може и да забравите за важни разговори или срещи

Ако при Ретроградния Меркурий изпитвате проблеми с комуникацията и технологията, то при Сатурн рутината ви може да претърпи големи и радикални промени. Въпреки всичките лепящи се листчета, напомняния и отбелязани дати в календара, е много възможно да пропуснете часа си при зъболекаря, да забравите да се обадите на ваш роднина или напълно да блокирате с кои лични и професионални ангажименти най-напред да се захванете. Приемете тази съществена промяна за ново начало. Например, когато родителят оставя дете си за първи път само да се оправи за училище или да си напише домашните.

Първоначално можете да блокирате и да ви е страх от тази непозната и тъй нова промяна, но в края на краищата ще намерите начин да се справите. Може този час при зъболекаря да не е бил чак толкова наложителен за момента, дали първо ще отидете да напазарувате храна, а после на работа, или да се обадите на въпросния роднина, с когото и без това не се долюбвате особено.

Възможно е и Сатурн нарочно да ви проверява, дали сте готови да получите нови възможности и подаръци от Вселената, или все още не сте научили тези важни кармични житейски уроци.

2. Не бъдете прекалено строги със самите себе си

Животът и без това е толкова сложен и тежък на моменти. И да се обвинявате за нещо, което сте направили преди години или не сте направили, няма как да върнете времето назад. Приемете този период като вид вътрешна мотивация да бъдете по-добри в бъдеще и да се поучите от грешките си. Всички грешим, а обвиненията и витаенето не водят до никъде. Простете си, обичайте се и си обещайте, че с всеки изминал ден ще бъдете все по-добри, по-умни и по-силни от предходния – Сатурн ще се гордее с вас!

3. Внимавайте за данъците

Когато Сатурн е ретрограден, е много възможно да се разсеете и да забравите да оправите административните си и финансови въпроси на време. Все едно вашият строг родител да е отишъл на почивка и сега да няма кой да ви ръчка да изпълните важните си задължения. Проверете как стои въпросът с финансите ви, дали сте си платили данъците на време, или дали ви предстои много важна задача или среща някъде. Както казват: „Нищо не пречи да му хвърлиш още един поглед“.

4. Оставате това, което само ви тежи

Освободете се от всичко това, което само ви товари през ежедневието: хора, обекти, задачи, очаквания, излишни емоции и мисли. Може би трябва повече да си почивате от социалните мрежи или да спрете да се тюхкате кога ще дойде любовта на живота ви. Всяко нещо с времето си, ала Сатурн желае от вас да се заемете с тези неща, които изцяло зависят от вас. Ключът е вашето лично щастие, удовлетворение и здраве. Какво ви засяга мнението на вашите колеги в офиса относно вашата нова прическа, с които така или иначе никога не сте си били близки? Нали на вас ви харесва, както и вашите най-близки? Крайно време е да кажете „чао“ на „Стокхолмския синдром“…

5. Не се притеснявайте да поискате помощ

Дори и Сатурн да е този родител, който желае от дете си вече да порасне и да започне самостоятелно да се грижи за себе си, планетата държи много силно и на взаимната помощ. Колко и да сме добри в нещо, ние не сме съвършени и винаги може да ни се наложи да поискаме нечия помощ. В това, разбира се, няма нищо лошо и срамно. Може би е дошло времето да оставите егото си настрана и да разберете, че да помолите някого да ви подаде ръка, не е признак на слабост или зависимост. Все пак всички ние сме свързани помежду си и трябва да с научим да си помагаме взаимно и да работим в екип.