Радостна вест за феновете на „Аватар“

Почти 13 години след премиерата на „Аватар“, феновете на киношедьовъра вече могат да видят дългоочаквания трейлър на продължението му, което скоро излиза и по кината. Ето за какво иде реч:

 

Неотдавна, по данни на The Hollywood Reporter, малцина късметлии имаха шанса първи да зърнат “Аватар: Пътят на водата” (Avatar: The Way of Water). Това се случи по време на известното изложение CinemaCon в американския град Лас Вегас. Форумът, който е достъпен и за широката публика, събира всяка година собственици на киносалони, изложители и представители на холивудски студиа, представяйки иновациите и най-новите предстоящи заглавия от света на седмото изкуство.

По думите на режисьора Джеймс Камерън, продължението на “Аватар” цели да “премине границите на това, което киното може да направи”, a според старшия вицепрезидент на Disney Тони Чеймбърс дългогодишното чакане напълно си е заслужавало. Още повече, че се предвижда “Аватар 2” да продължи с рекордите на първата част, която още с лансирането си през 2009-а донесе приходи от 2.8 млрд. долара.

Главните персонажи Джейк Съли и Нейтири от първия филм.

Апропо, предвидени са да излязат още три нови епизода от сагата, като всяка част ще бъде независима от останалите, но, по думите на продуцента Джон Ландау, ще са взаимно свързани. Премиерата на “Аватар: Пътят на водата” е обявена за 16-ти декември тази година.

Оттук можете да видите и трейлъра към филма – https://www.youtube.com/watch?v=Yy0lhKK0s7g .