Принцеса Мако замени Токио за Ню Йорк

Тридесет годишната японска принцеса намери своето призвание в живота. А ето кое е и то:

 

 

Да си роден в благородническо семейство не винаги означава, че всички проблеми в живота ти ще бъдат решени на мига като с магическа пръчица. Такъв е и случаят с принцеса Мако, както неотдавна писахме.

Принцеса Мако в традиционна японска носия.

Откакто на 26-ти октомври 2021 г. Нейно императорско височество принцеса Мако сключи брак с възлюбения си Кей Комуро, тя вече е смятана за „простосмъртна“, като всички се обръщат към нея с „госпожа Комуро“.

Мако, пристигаща в Ню Йорк.

Така неотдавна бившата принцеса на Япония бе забелязана да работи като неплатен доброволец в Музея на изкуството „Метрополитън“ (The Met). По данни на Japan Times, работата на красивата японка е най-вече свързана с азиатското изкуство в музея. В интерес на истината, хубавицата от малка е запалена по изобразителното изкуство. През август 2006 г. посещава Виена, където отсяда за две седмици в дома на австрийско семейство, близко до нейния дядо по майчина линия. Много е впечатлена, освен многобройните музеи и невероятна архитектура на столицата, от катедралата „Свети Стефан“ и двореца Шьонбрун.

Част от азиатската колекция в Музея на изкуството „Метрополитън“.

В същото време съпругът ѝ се приготвя да вземе така наречения BAR изпит, който позволява на всеки адвокат да практикува професията си в Съединените американски щати. С други думи, младото семейство изцяло се е преместило от Токио в Ню Йорк.

Младото семейство Комура.

Да припомним, че Кей и Мако се запознават през 2013-а по време на следването си в Международния християнски университет в японската столица. Четири години след това двамата се сгодяват неофициално, но полемиката не свършва дотук…

Императорският дворец в Токио.

Според японското законодателство и традиции, само мъжете от императорското семейство имат правото да се женят за хора без знатно потекло. По този начин Мако се превръща в първата жена от японското императорско семейство, която не само доброволно се отказва от титлата си, но и сключва брак без традиционна японска сватба. Ала по-всичко изглежда, че госпожа Комуро нито се разкайва за решението си, нито съжалява, че е послушала сърцето си.