Прекрасният европейски дом на Нина Добрев в Лос Анджелис

Красивата ни сънародничка, която е отраснала в Канада, не само има вкус, но и не е забравила корените си. Неотдавна тя отвори вратите на новия си дом в Лос Анджелис, чийто интериор и екстериор са изцяло вдъхновени от Европа. Ето какво представлява той:

 

Още през 2000 г. Нина Добрев се премества от канадския град Торонто в Холивуд, за да сбъдне мечтата си да стане актриса. Не след дълго желанието ѝ малко по-малко започва да се осъществява, след като се прочува покрай филмите „Деграси: Следващо поколение” (2001) и „Предимствата да бъдеш аутсайдер“ (2012) и нашумелия сериал „Дневниците на вампира“ (2009-2017).

Нина Добрев.

Но макар и 32-годишната звезда да е израснала и живяла най-много в Северна Америка, тя не забравя българските си корени, посещавайки често родината си. От друга страна със семейството си тя немалко пъти е пътувала из Южна Франция по време на ваканции. Затова няма нищо учудващо, че макар и в момента Николина Каменова Добрева (както е истинското име на звездата) да живее в слънчева и желана Калифорния, а интериорът и екстериорът на новия ѝ дом да са изцяло вдъхновени от Европа. Прекрасна къща, построена в типичен испански колониален стил от 20-те години на миналия век.

Спалнята на Нина.

Още по-куриозното е, че самата Нина лично е боядисала и аранжирала новото си жилище: „Обикновено „живеех“ в самолетите, тъй като често ми се налагаше да пътувам. Но заради пандемията за първи път от много време насам ми се наложи да си остана вкъщи. Може би заради пестеливата ми страна на източноевропейско българско момиче си казах, че не искам някакви непознати хора да дойдат и да обърнат къщата ми наопаки. Затова реших сама да боядисам стените и да аранжирам всичко според вкуса ми.“ – признава Нина, смеейки се, в интервю за американската медия Architectural Digest.

Нина с дизайнера Чарли Барстийн в новата ѝ кухня.

Но на актрисата все пак ѝ се наложило да прибегне до експертното мнение на дизайнера Чарли Барстийн, който е и основателят на фирмата Charlie Barstein Interiors. И за двамата реновирането на кухнята е най-тежката задача в обновяването на цялата сграда. Шкафовете са боядисани в маслиненозелено, а плочките са от оригинална теракота, внесени от Италия.

Дворното пространство.

Килерът на иконома (butler’s pantry, междинно пространство за склад между кухнята и трапезарията в американските домове) впоследствие е украсен с творбите на британския абстрактен художник и дизайнер Джо Хенри Бейкър. Но по всичко изглежда, че боядисването е извършено изцяло от Нина: „О, не, Нина изобщо не се притеснява нито от цветовете, нито от боядисването!“ – свидетелства Чарли с известна доза ирония.

Холът.

Навсякъде из имота цари спокойствие – атмосферата е отпускаща и приканва посетителя да релаксира. Въпреки звездния си статус и немалката банкова сметка, Добрев не е попаднала в капана на парвенющината – дори напротив. Мебелите и аранжировката са така подбрани, че всеки гост би асоциирал жилището с това на средностатистическо семейство. А както вече казахме – интериорът и екстериорът почти не се различават от тези в Европа.

Банята.

И още един любопитен щрих – навсякъде из дома могат да бъдат видени причудливи произведения на изкуството и украси – от глави на Буда, през дъски за сърф до декорирани с брокат черепи на бикове. Ала най-голямата промяна в интериора е премахването на цяла стена, която преди това закривала трапезарията.

Част от хола.

Любопитно е да се спомене, че най-любимият аспект на Нина от новата ѝ къща е килерът с подправки: „Това е най-страхотната част от целия ми дом – кара ме да се чувствам официално пораснала и зряла.“ – свидетелства българката с канадски паспорт.