Пловдив в надпревара за най-добра европейска дестинация

Вторият по големина български град участва в елитна класация за най-добра европейска дестинация през 2022 година. Ето за какво става въпрос:

 

„Най-добрите европейски дестинации“ (European Best Destinations) е класация на специално подбрани европейски градове, с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уебсайт за туризъм в Европа – EuropeanBestDestinations.com. Тазгодишното издание ще се проведе в партньорство с мрежата EDEN (European Destinations of Excellence) на Европейската комисия и медийните партньори Forbes US и Condé Nast Travelers.

Въпросният уебсайт работи с над 300 туристически офиса и агенции на Стария континент, като целта му е да запознае авантюристите и любителите на пътешествия с невероятни забележителности и дестинации, които заслужават да бъдат посетени. От пазаруването и гастрономическите преживявания до отмората на някой приказен плаж и разглеждането на средновековни замъци и църкви. Да припомним, че миналогодишният победител бе португалският град Брага.

Така че няма нищо чудно в това, че Пловдив фигурира в класацията – все пак бе избран за „Европейска столица на културата“ през 2019 година. Наред с това е и единственият български град, намерил място в тринадесетия формат на European Best Destinations, конкурирайки се с Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и други знакови населени места.

Можете да дадете гласа си за Пловдив чрез този линк до 10-ти февруари – https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022/?fbclid=IwAR1pS26XtpXcRrRdMHrkwPbhuRMdJSIH74HDxg96sB6WNBvuuAqiIPjEJ7g .