Племенникът на Майкъл Джексън ще изиграе чичо си в нов филм

Четиринадесет години след кончината на Краля на попа, американският режисьор Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“ (2001), „Крал Артур“ (2004), „Код Олимп“ (2013) се готви да заснеме биографичен филм в негова чест. Най-интересното е, че главната роля вече е поверена на Джафар Джеремая Джексън –  племенника на Майкъл Джексън.

 

По данни на американо-канадската филмова компания Lionsgate, кинематографският проект ще носи името „Майкъл“, а главната му цел е да изследва „сложния човек, превърнал се впоследствие в Краля на попа“. Наред с това филмът ще включва достатъчно информация за „всички аспекти“ от живота на Джексън и забележителните му изпълнения, благодарение на които се превръща в световноизвестна звезда“.

Приликата между чичото и племенника е поразителна!

Очаквано е снимките за лентата да започнат още тази година. Допълнително се знае, че за продуцент бе избран Греъм Кинг, участвал пряко в реализирането на блокбъстъра от 2018 г. „Бохемска рапсодия“. А сега няколко думи за Джафар.

Джафар с майка си Алехандра.

Роднината на Майкъл Джексън се ражда на 25-ти юли 1996 година. Той е син на четвъртия му брат – Джърмейн Джаксън (басист и певец на групата „Джексън файв“) – и втората му съпруга Алехандра Женевиев Оасиаса. Подобно на чичо си, още на 12-годишна възраст Джафар започва да пее и да танцува. През 2019 г. даже издава и дебютния си сингъл – Got Me Singing, а предстоящата му роля в „Майкъл“ ще бъде неговият актьорски дебют.

За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми Майкъл. Към всички фенове по света, ще се видим много скоро.“ – сподели младата звезда в личния си Instagram профил, бидейки и първата му публикация в социалната мрежа.