Петък, 9 септември – Внимавайте ден преди Меркурий да стане ретрограден

В събота Меркурий отново ще стане ретрограден и ще бъде в това положение за около три седмици. Заради това очаквайте неприятни сривове в комуникационните връзки.

Ако е възможно, отложете закупуването на технически устройства. В случай че подобни покупки са неизбежни, внимателно разгледайте параметрите му и ако има проблем, не се притеснявайте своевременно да ги споделите.

Внимателно четете всякакви договори и споразумения, преди да ги подпишете.

От друга страна, времето, в което Меркурий е ретрограден, е благоприятен период за размисъл върху миналото. Ако отдавна сте започнали някакви проекти, сега е време, да ги завършите. След това ще си въздъхнете с облекчение!

За представителите на отделните зодии е добре да обърнат внимание на следните особености:

Овни, дори да получавате примамливи предложения как да инвестирате изгодно, изчакайте. Може да не знаете всички факти и да ви очакват неприятни изненади. Възможно е непредвидени обстоятелства да провалят инвестициите ви. Търпението е добродетел и това с особена сила ще важи за паричните ви трансакции.

Телци, ако искате да си купите нещо ново, то днес е денят! Имате необходимите финансови средства, а и сте достатъчно разумни, за да не направите неизгодна покупка.

Близнаци, рано пиле – рано пее, но вие сте изключение от правилото. Избягвайте финансови рискове и играйте на сигурно. Следвайте добре разграфените си планове.

Раци, заемете се с нови финансови проекти – може да си струва. Може да е нещо, което сте искали от дълго време, спонтанна покупка или дългосрочна инвестиция в зелена енергия.

Лъвове, днешният ден е изключително обещаващ за важни нови придобивки. Ще попаднете на най-добрата оферта. Вашите приятели ще ви дадат добър и искрен съвет – възползвайте се от него.

Деви, днес ще имате отлични възможности за експерименти. Слушайте сърцето си и няма да сгрешите. Моментът е подходящ да изпробвате нови начини за правене на бизнес. Това може да ви помогне да се откажете от вашите стари вредни навици.

Везни, не се задоволявайте да почивате на стари лаври или по-късно много ще съжалявате.

Скорпиони, финансовите ви дела вървят много добре. Знаете как да преговаряте във ваша полза, дори когато се пазарите с някого. Днес ще имате повече възможности, така че установете нови контакти, защото те могат да ви бъдат изключително полезни в бъдеще.

Стрелци, по отношение на финансите днес може да имате неприятни преживявания и да сте принудени да осъзнаете собствените си слабости. Бъдете силни, когато другите ви карат да се погледнете в огледалото, това може да бъде положителен опит. Ще ви позволи да се подготвите за мащабни проекти.

Козирози, днес ще разгърнете перфектния сценарий за уреждане на висящи финансови въпроси. Трябва обаче да сте по-внимателни от обикновено, когато работите с пари. Имате добър нюх за инвестиции и съветите, които ще получите, ще ви свършат страхотна работа. Може да направите и по-големи покупки.

Водолеи, бъдете внимателни, когато работите с пари. Инвестирането на капитал точно сега може да има много негативни, ако не и катастрофални последици, тъй като, образно казано, е много вероятно да заложите на грешния кон. Ако сте планирали сериозна покупка, изчакайте още малко – вероятно скоро ще се случат събития, които ще попречат на плановете ви.

Риби, днес няма да имате късмет по отношение на финансовите въпроси и ще трябва да се осланяте само на интуицията си. Имате проблеми с намирането на добри оферти. Запазете спокойствие и се пазете от рискови инвестиции.