Нова златна възможност за Мария Бакалова

Двадесет и шест годишната българска актриса готви нещо специално за това лято в родния си град Бургас. Разказваме ви за какво става дума:

 

По данни на пресцентъра на Община Бургас, нашата сънародничка ще организира специален киноклас това лято чрез личното съдействие на кмета на града Димитър Николов.

Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на общината. Освен с финансова подкрепа, Бургас предлага и интересни локации за снимки: Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, остров Света Анастасия.” – разказва Димитър Николов.

Мария Бакалова.

Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът ни има сериозен потенциал.” – допълва Николов.

Бургас, видян от птичи поглед.

Да припомним, че можем да видим един от най-нашумелите проекти на българската актриса – „Пазители на галактиката 3“, който излиза на 5-ти май по кината. Наред с това през 2024-а ще бъде премиерата на лентата „Това, което остава“ (What Stays After). Той е продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на самата Мария Бакалова Five Oceans, която тя основава в партньорство с колегата си актьор и кинематографист, базиран в САЩ – Юлиан Костов. Впрочем, въпросният кинематографски проектът е финансиран и с щедрата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас.