Нова развръзка по случая „Болдуин-Хъчинс“

Нещастният случай, който разтърси света през 2021 г., не спира да ни поднася нови факти и нови правосъдни решения. Ето за какво става въпрос:

 

Както неотдавна писахме, американският актьор Алек Болдуин бе обвинен за смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на предстоящия уестърн Rust. По последна информация, нюмексиканските магистрати бяха решили да пратят 65-годшиния обвиняем зад решетките.

Алек Болдуин и Халина Хътчинс.

Ала преди броени дни се разбра, по данни на The New York Times, че отправените към него обвинения във връзка с непредумишлено убийство на американо-украинката Халина Хътчинс ще бъдат оттеглени.

„Доволни сме от решението да се прекрати делото срещу Алек Болдуин и насърчаваме правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент.“ – свидетелстват Люк Никас и Алекс Спиро, адвокатите на актьора.

Върховният съд на щата Ню Мексико.

Наред с това Алек Болдуин вече може безпроблемно да замине за щата Монтана, за да завърши снимките на злополучната кинолента. Междувременно случаят ще бъде поет от новоназначени специални прокурори.

Снимачната площадка на филма Rust в щата Монтана.

Само времето и Темида ще ни покажат, как наистина ще завърши този тъй объркан и нещастен казус.