Най-дългият речен круиз в света започва от Индия

Луксозното и незабравимо изживяване е дълго 3200 км, продължава 51 дни и струва 51 хил. долара на човек. Ето какво друго се знае до този момент:

 

По данни на The Hindu, MV Ganga Vilas, бидейки най-дългия речен круиз в света до този момент, ще премине през цели 27 речни системи в пет щата в Индия, а след това и в съседен Бангладеш, в продължение на 51 дни.

Неотдавна корабът вдигна котва от духовния град Варанаси, като ще продължи да се движи по течението на река Ганг – най-свещената река на Индия, чието име носи и плавателният съд. Той ще посети национални паркове, обекти на световното наследство на ЮНЕСКО и ще премине покрай някои от най-големите и значителни градове на древна Индия.

MV Ganga Vilas, състоящ се от 18 апартамента и 48 души екипаж, сега  превозва общо 36 пътника (32 от тях са швейцарци). Всички пасажери бяха закупили своите билети още през 2020 г., но пътешествието бе отложено заради пандемията.

Планирано е круизът да се провежда два пъти годишно, между октомври и март, когато метеорологичните условия са по-добри, а нивата на речните води са високи.

В интерес на истината, от компанията-организатор посочват, че двете планирани плавания за 2024-а са вече разпродадени. Цените на билетите са между 51 114 и 54 765 долара за пътник. Наред с това интериорът на плавателния съд е вдъхновен от работата на именития немския художник от XX век – Йозеф Алберс.