Напусна ни Силва Зурлева

Красива, елегантна, жена с кауза. Такава ще запомним Силва Зурлева – дамата, с която се олицетворяваше Нова телевизия и която нелепо си отиде в първия ден на 2020 година.

 

 

 

 

Жената, изнесла тежката битка за лиценза на Нова телевизия в първите години на века, вярваше във високия професионализъм.

Още през 2003 г. признава в едно свое интервю: „Когато един канал се оцветява политически, това личи“.

А на нея й личеше благородството и мисълта за другите.

Въпреки това дори когато представяше социални проекти в качеството си на член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг груп, тя признаваше, че телевизиите са длъжници на обществото.

А самата тя направи толкова много с благотворителните каузи на телевизията си. Незабравими ще останат изданията на „Стани богат“ по Нова телевизия, в които участниците даряваха спечелените си суми на домове за сираци и за стипендии за образование в спортни училища на техните възпитаници.

Преди да стане председател на Съвета на директорите на Нова телевизия през 2001 г.,Силва Зурлева е управител на медийната групировка „Антена България“. През 90-е години се занимава с консултантски бизнес, като работи по проекти на „Делта“, „Никас“, „Гудис“, „Кока-Кола“, „Плевенски цимент“.

Преди това е била редактор в БНТ и в София прес, работейки като кореспондент на гръцки вестници и списания.

Завършила е българска филология и новогръцки език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“.