Място, притежаващо сила: как да превърнем дома в зареждащо пространство

Природата ни е такава, че запълваме със себе си пространството, което смятаме за  свое. Пренасяме върху него състоянието и светоусещането си.

Домът, като наше продължение, може да бъде място за изцеление, отпускане, покой. А може да бъде епицентър на напрежение и контрол, от който несъзнателно се мъчим да избягаме. Ако искате да направите от дома си енергийно пространство, най-напред трябва да започнете да наблюдавате състоянието си и да следите с какво го запълвате.

Време за промени – как да разберем какво трябва да променим в интериора

Предлагам ви простичка практика: Отделете си десет минути, през които никой да не ви безпокои. Затворете очи, известно време дишайте дълбоко, като с всяко вдишване напрягате тялото си и с всяко издишване го отпускате.

В това балансирано състояние си задайте въпроса: какво пространство искам да създам в дома си? Как искам да се чувствам в него, с какво състояние искам да го изпълня? Доверете се на вътрешните си усещания, без да отваряте очи.

Почувствайте новото състояние. Вслушайте се в себе си – какво искате да добавите в интериора? Кое в дома смятате за излишно? Какво липсва? Отбележете си тези неща като ръководни насоки и ги реализирайте, при това отбелязвайте как се променя усещането ви за дома.

Полезни съвети – как да направите от дома си място, притежаващо сила

Пречиствайте енергийното поле на дома си. Най удобният начин са свещите от пчелен восък. Енергията на огъня е най-силната и най-прераждащата. Свещите защитават човека, който ги запалва и му помагат да се чувства в безопасност, понижават негативната енергия и отрицателното влияние.

 

Отървeте се от ненужните вещи. Редовно правете ревизия, изхвърляйте от дома си старите вещи – онова, което вече не ползвате, но пазите за всеки случай. Препоръчвам ви да го правите с намерение да прочистите пространството и да го освободите за нещо ново. Насочвайте вниманието си към онова, което бихте искали да присъства в живота ви.

Научете се да чувствате пространството. Помислете какво липсва, за да има хармония в дома ви. Това може да е някоя картина или съд, за който сте мечтали, но все сте отлагали покупката му. Може би това е нова красива домашна дреха, свещи с любимия аромат. Не бързайте с избора, потапяйте се в детайлите – това може да стане практика не само за обзавеждането на дома, но и за изучаването на вас самите.

Всеки такъв елемент ще допълва цялостната картина и ще придава сила на пространството на дома ви. Но има един важен момент: трябва да правите това не механично, не само колкото да се отчетете, а като свой личен индивидуален ритуал. Това ще придаде съвсем друга дълбочина на действията ви.

Просто започнете и ще почувствате как домът ви се превръща в място, притежаващо сила, което пази и изпълва със спокойствие цялото ви семейство.