Мишел Обама сподели тайните на успешния си брак

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама разкри тайната на здравия си брак с Барак Обама. В навечерието на 28-годишнината от сватбата им, която съпрузите ще отбележат през октомври, тя призна, че най-важното е да не се отказвате, дори ако изглежда, че бракът ви се пръска по шевовете.

 

Мишел Обама обсъди темата за запазването на семейството с телевизионния водещ Конан О`Брайън, който е женен от 18 години – тя се оказа гореща и за двамата събеседници.

„Имаше моменти, когато ми се искаше да изхвърля Барак от прозореца, – призна съпругата на бившия президент на САЩ. – Казвам го, защото трябва да сте готови, че подобни чувства могат да бъдат много силни. Но това не означава, че трябва да зарежете всичко. А такива периоди могат да продължат дълго. Те могат да се точат с години”.

Според Мишел Обама днес младите хора твърде бързо преценяват, че връзката им се е провалила. „Младите, едва изправили се пред трудностите, вече решават да се предадат, защото им се струва, че отношенията им не са се получили, – каза тя. – Но, чуйте, при нас с Обама отношенията винаги са били добри или недотам, през всички години, в които сме били женени, обаче двамата имаме много здрав брак”. Бившата първа лейди добави, че ако се беше предала, сблъсквайки се с проблемите в семейството, е щяла да пропусне „и всичко прекрасно, което също е било в него”.

Майката на две големи дъщери (сега Малия е на 22, а Саша – на 19) отдели специално внимание на принципите, според които човек трябва да избира партньор за цял живот. Тя твърди, че към това трябва да се подходи като към подбор на играчи за собствения си баскетболен отбор – така че всички членове на семейството да бъдат силни. „Вие не искате да има слаби звена, не искате да има някой, който може да бъде доминиран”, – обясни Мишел Обама.

Освен това, когато изграждате семейство, е важно да не бързате, сигурна е бившата първа дама на САЩ, и да наблюдавате своя избраник в различни ситуации. „Няма вълшебен начин да реализирате това, – каза тя. . Освен най-важното – да намерите някой, бъдете честни със себе си за това, доколко искате да бъдете с този човек, да се срещате сериозно, да планирате поемането на ангажименти, наблюдавайте накъде отиват нещата и продължавайте да се срещате. Не може да градите дългосрочна връзка в Tinder”.

Това, че не всичко в брака й с Барак Обама е било безоблачно, Мишел Обама разказа публично още през 2018-а в книгата си Becoming. Тогава хората научиха, че съпругата на бившия президент е имала няколко спонтанни аборта, поради което е трябвало да прибегне до ин витро оплождане, за да зачене дъщерите си. Но ставайки родители на две деца, съпрузите се сблъскват с нови проблеми – налага им се да се научат да съвместяват юридическата кариера на Мишел Обама, политическите амбиции на мъжа й и грижите за двете малки момиченца.

„Той беше напълно различен от мен, – спомня си Мишел Обама в документалния филм Becoming, излязъл на платформата Netflix.- Той ме предизвикваше по различни начини. Знаех, че ме напада като цунами, и ако не се събера, ще ме помете. Не исках да бъда приложение към мечтите му. И това ме караше да работя, да мисля и да взимам решения, включително да се откажа от юридическата си кариера”.

В книгата си Мишел Обама признава, че в брака им е имало момент, когато се е наложило да се консултират с психотерапевт.

Във филма тя обяснява, че е трудно „да смесиш два живота заедно”. Работата с психотерапевта помага на съпругата на Барак Обама да не забравя за себе си, за собственото си усещане за щастие. „Разбрах, че моето щастие не зависи от това колко щастлива ме прави той” – споделя опита си бившата първа дама на САЩ.