Херцозите на Съсекс: Изплатени дългове и нови договори

Неотдавна ви разказахме, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл имат много амбициозни планове за бъдещето. Един от тях е вече напът да бъде реализиран, а с него херцозите най-сетне ще изпълнят едно от обещанията, които дадоха. Ето за какво става дума:

 

Когато в началото на тази година принц Хари и Меган Маркъл заявиха, че възнамеряват да се откажат от кралските си задължения и да станат финансово независими, това шокира и разгневи мнозина. А една от причините е свързана с големия ремонт от 2019-а.

Фрогмор котидж.

През април, миналата година, започна реновацията на Фрогмор котидж – британската резиденция на херцозите на Съсекс, намираща се в близост до Уиндзорския замък и едноименното градче. Тя струваше на британския данъкоплатец приблизително 2.4 млн. паунда, затова не е изненадващо, че покрай истерията около Megxit, британските поданици се почувстваха допълнително излъгани. Въпреки това младото семейство и кралица Елизабет Втора успяха да стигнат до общо решение – в продължение на 11 години херцозите на Съсекс трябваше да изплащат обратно на британските данъкоплатци месечната сумата от 18 хил. паунда. Но неочаквано, преди няколко дни, принц Хари изплати целия дълг. По думите на близък до него източник, младият баща лично превел паричния остатък по банков път, удържайки на думата си.

Впрочем, Фрогмор котидж формално си остава британският дом на принц Хари и Меган Маркъл, но всеки път, когато младото семейство реши да отседне там, трябва предварително да поиска разрешение от Нейно Величество, която си остава негов законен собственик.

В интерес на истината, херцозите на Съсекс неотдавна сключиха доста изгоден договор с американската компания Netflix, откъдето сигурно са си набавили сумата, необходима за Фромор котидж. Родителите на малкия Арчи възнамеряваха да започнат собствено телевизионно предаване, в което да дискутират най-обсъжданите теми на съвремието: от мястото на жената в днешното общество до расизма. Двамата представиха идеята си на многобройни телевизионни компании, на която впоследствие откликна Netflix. Според различни източници херцозите ще получат близо 150 млн. долара, но наред с дискусиите около социални проблеми, Меган и Хари ще разкажат на зрителите и повече за личния си живот.

Нашето съществуване, отделно и заедно като двойка, ни помогна по-добре да разберем силата на човешката душа, смелостта, издръжливостта и необходимостта от взаимодействия…  Безпрецедентният обхват на Netflix ще ни помогне много за споделянето на нашия житейски опит, който несъмнено ще ви въздейства и мотивира.“ – резюмираха развълнуваните съпрузи.