Милионери посочиха 5 грешки, които богатите и успелите никога не правят

 

 

 

 

 

Да се отпуснете и да започнете да мързелувате

„Да бъдеш мързелив е примамлива идея. Но ако искате да постигнете страхотни резултати, трябва да положите усилия. Моите родители ми казваха, че мога да правя всичко, каквото искам и да стана това, което искам, ако работя усилено. Вероятно работя прекалено много, но точно това ми трябва. “

Майкъл Овиц, съосновател и бивш председател на агенцията за търсене на таланти Creative Artists Agency, екс президент на The Walt Disney Company.

Да губите твърде много време при взимане на решения

„Ако научите правилото 40/70, ще имате успех във всеки бизнес. За да вземете едно решение се нуждаете от 40 до 70% от информацията. Ако искате да сте напълно сигурни, пропускате възможности. Доверете се на интуицията си, натиснете спусъка и продължете напред. Често способността ви да взимате решения при липса на информация е най-големият ви актив. “

Шон Ролс, основател и главен изпълнителен директор на Rawls Consulting. Ролс  увеличи годишните продажби на The Rawls Group до 4 млрд. долара. 

Да се фокусирате върху много неща едновременно

„Изберете това, което ви харесва и го направете по-добре от всеки друг. Много хора имат 1000 брилянтни идеи и никога не реализират нито една от тях. Например, ако не сте юрист, не се правете на такъв. Не си пъхайте носа в работата на другите и делегирайте задачи на опитни професионалисти.

Веднъж напуснах една компанията, защото основателят й беше по-обсебен от нова идея, отколкото от успеха на бизнеса. И докато мечтаеше за бъдещето, той лиши компанията от ресурси и внимание. В резултат на това загубихме много възможности за пробив”.

Джеймс Дейли, партньор-основател на Daily Law Group, помагаща на крупни клиенти в

съдебни процеси.

Да подражавате сляпо на успели хора

„Когато има много възможни решения на даден проблем, лесно е да изберете такова, което е работило за някой друг. Истината е, че няма значение дали е работило за някой друг. Важното е дали работи за вас.

Най-добрите лидери не имитират сляпо успелите хора около тях. Те знаят, че всекидневното носене на черно поло няма да ги превърне в Стив Джобс. Вместо това  разглеждат компонентите на даден успех и ги прилагат в спрямо обстоятелствата, в които се намират самите те”.

Люк Фрейлер, главен изпълнителен директор и съосновател на Centercode, доставчик на решения за валидиране на клиенти.

Да се опитвате да контролирате всичко

„Ако искате да постигнете целите си, откажете се от идеята, че всичко е под ваш контрол. Понякога трябва да приемете реалната ситуация, да бъдете решителни и да посветите време на онези аспекти, където наистина можете да промените нещо”.

Алон Раджич, главен изпълнителен директор на Review Home Warrancies.