Marvel ухажва Лейди Гага

Създаденият преди повече от 81 години американски бранд се е прицелил в един от най-успешно реализираните музиканти в света. Разказваме ви защо.

 

Неотдавна Лейди Гага лансира шестия си музикален албум, озаглавен Chromatica, чийто последен, трети сингъл 911 излезе на 19-ти септември. Но американската звезда жъне успехи не само на сцената, но и на снимачната площадка.

Лейди Гага в образа на сервитьорката Берта и наемния убиец Хамелеона.

Да припомним, че първите изяви на Лейди Гага в киното започват с филмите „Мачете убива“ (2013) и „Град на греха: Жена, за която да убиваш“ (2014), където съответно се превъплъти във второстепенните образи на наемния убиец Хамелеона и симпатичната сервитьорка Берта.

Графиня Елизабет Джонсън и келтскаta вещица Скатах.

Певицата от италиански произход дори успя да се появи в пети и шести сезон на нашумелия хорър сериал „Зловеща семейна история“ (American Horror Story). В „Хотел“ (пети сезон) изигра ролята на вампирясалата вдовица графиня Елизабет Джонсън, а в „Роаноук“ – на красивата и опасна келтска вещица Скатах. Впоследствие бе удостоена с престижната награда „Златен глобус“ за актьорската си игра.

Лейди Гага и Брадли Купър в „Роди се звезда“.

Но грандиозният ѝ успех идва чак с третата екранизация на култовия филм от 1937-а „Роди се звезда“. Във версията от 2018-а, където си партнира с красавеца Брадли Купър, Лейди Гага бе номинирана за „Оскар“ за най-добра женска роля, но накрая си тръгна с друг приз – този за най-добра филмова песен за парчето ѝ Shallow. Впрочем, за музикалното си творчество във филма звездата взе също две статуетки „Грами“ и наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Затова не е изненадващо, че Marvel желае да подпише договор с изпълнителката на Poker Face.

Ема Фрост.

По данни на американския уебсайт за забавления We got this covered, 34-годишата дама може да се превърне в Ема Фрост – един от мутантите във вселената на „Х-Мен“. Русокосата героиня е известна със силите си на телепат и с умението си да преобрази своята кожа така, че да стане по-силна, издръжлива и гъвкава. Въпреки красотата и ангелското си лице, Ема Фрост е постоянно одумвана от верните фенове на поредицата заради склонността ѝ да се съюзява със силите на доброто или с тези злото, преследвайки собствените си егоистични интереси; най-накрая все пак избира страната на доброто.

Дженюъри Джоунс в ролята на мутанта Ема Фрост.

Макар че досега Ема Фрост се е появявала най-вече в анимираните серии, видеоигрите и комиксите на „Х-Мен“, за първи път образът ѝ бе екранизиран в лентата от 2011 г. „Х-Мен: Първа вълна“, където американската актриса Дженюъри Джоунс се справи блестящо в ролята на силния мутант. Затова едва ли е за чудене, че лейбълът иска именно Лейди Гага да бъде следващата Ема Фрост. Но до този момент още не се знае дали певицата е приела да стане част от предстоящия визуален разказ на популярната сага, чиито снимки тепърва предстоят.