Мария Шарапова си купи ранчо в Калифорния за 8.6 млн. долара

През февруари тази година Мария Шарапова обяви, че напуска големия спорт. Тя е една от десетте тенисистки, побеждавали във всичките четири турнира на „Големия шлем” (най-престижните съревнования в този спорт), бивша първа ракета в света, участник в топ-5 по спечелени титли и победи. 

 

Но дори след като си тръгна от тениса Шарапова си остава звезда, защото успя да преодолее границите на спорта. Тя превърна създадения на корта личен бранд в сладкарската компания Sugarpova, която печели между 10 и 12 млн. долара годишно. Мария обяви дори завършването на спортната си кариера по нетрадиционен начин. Вместо, като повечето тенисисти, да съобщи своето решение в социалните мрежи или на пресконференция, Шарапова написа есе, което бе публикувано във Vanity Fair и Vogue.

Сега Мария може да се наслаждава на живота и да се занимава с каквото иска. Името й се споменава в книга на Дан Браун, тя се снима в сериали и участва в реалити шоута за бизнес. Шарапова е известна дори на онези, които не различават „Уимбълдън” от „Ролан Гарос”.

Неотдавна стана известно, че легендарната тенисистка е придобила разкошно ранчо в Съмърленд, окръг Санта Барбара в щата в Калифорния. За имота върху площ от над два хектара, Шарапова е платила 8.6 млн. долара.

Част от обширната площ е засадена с бамбук и напомня джунгла, докато другата половина на ранчото е разположена на хълмове, на които растат жасмин и лавандула.

По данни на медиите върху терена се издигат три сгради плюс студио и конюшня. Главната постройка е изпълнена по поръчка в балийски стил. От терасата й се разкрива невероятна гледка към океана, а градината предлага чудесни възможности за разходка по цветна алея с дървета или за приготвяне на барбекю. Впрочем, наблизо има малко отделно студио, създадено като ателие за художник.

Втората сграда е каменна къща за гости с просторен вътрешен двор, а третата е вилата за домоуправителя, край която има и конюшня.

Така или иначе, придобивката за милиони на брега на Тихия океан, далеч не е изпразнила джобовете на легендарната тенисистка. По-рано Шарапова оглавяваше рейтинга на Forbes на най-богатите руски спортисти за 2010-а. Тогава личното й състояние бе оценено на 325 млн. долара, от които Мария е спечелила на корта едва 38.8 милиона.