Марго Роби ще заведе Барби в киносалоните

След почти 63 години най-известната кукла в света най-накрая се сдобива със свой собствен филм. И не – не става дума за поредния триизмерен анимиран такъв на „Мател“, които лейбълът от 2001-а насам лансира под формата на видеокасетки или DVD-та. Ето за какво иде реч:

 

Още през 2019 г., по време на премиерата на „Имало едно време в Холивуд“, Марго Роби заяви пред списание Variety, че обмисля да „вдъхне живот“ на най-емблематичната играчка в света чрез нова кинолента: „Мисля, че това е много добра възможност – хем да добавим още малко позитивизъм към ежедневието ни, хем в същото време ще амбицираме децата да бъдат още по-добри“.

Първият анимиран филм за Барби – „Барби в Лешникотрошачката“ от 2001 година.

Предстоящият кинематографски проект би трябвало да бъде пуснат по кината още следващата година, като за негов режисьор бе избрана Грета Гъруиг („Малки жени“ (2019), Ноа Баумбах ще се заеме със сценария, а снимките ще се случат в суперизвестното киностудио „Уорнър Брос.“. Сюжетът до този момент си остава все така загърнат в мистерия, но все пак се знае малко повече за актьорския му състав…

От ляво надясно: Райън Гослинг, Америка Ферера, Кейт Маккинън и Симу Лиу.

Носителят на „Оскар“ Райън Гослинг ще се превъплъти в ролята на Кен – чаровното гадже на Барби. Същевременно Америка Ферера („Грозната Бети“, „Суперстор“), Кейт Маккинън (Saturday Night Live) и Симу Лиу („Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ (2021) ще си партнират със сексапилния канадски актьор, макар и за техните персонажи все още да не се знае абсолютно нищо. Но кой ще влезе в кожата на Барби?

Приликата между Марго Роби и Барби е невероятна!

Сигурно вече сте се досетили, че това ще бъде не кой да е, а самата 31-годишна австралийка („Отряд самоубийци“, „Кралицата на Шотландия“ (2018), която също така ще работи и като продуцент на предстоящото заглавие. В интерес на истината, визуалният разказ е очакван да бъде доста по-различен от всички останали филмови проекти, които досега са разказвали за „принцесата от Малибу“: „Хората обикновено като чуят „Барби“ и си казват: „Знам за какво ще бъде този филм“, но после чуват, че Грета Гъруиг ще работи над режисирането и сценария му и добавят: „О, или може би не съвсем…“ – допълва с известна доза лаконичност лъчезарната Марго Роби.