Любимото място на Наоми Кембъл за отмаряне

През своята 35-годишна модна кариера, Наоми Кембъл е дефилирала на сума ти подиуми, създавала е нови трендове и е била на корицата на най-престижните модни списания в света. Но въпреки че 50-годишната британка вече не работи чак толкова активно, тя също има нужда от почивка.

 

Затова при първа възможност Наоми отлита за кенийския град Малинди, разположен на приказния Индийски океан. Макар и домовете ѝ в Лондон и Ню Йорк да имат своя чар, те не могат да се сравняват със спокойствието и красотата на африканската флора и фауна: „Това е много спокойно място. Не е нужно да си постоянно на телефона. Не се опитваш даже да намериш и телевизия. Иска ти се само да четеш и да бъдеш сам със самия себе си. Прекрасно е да чуваш, както тишината, така и песента на щурчетата.“ – разказва фотомоделът пред Architectural Digest.

Екстериорът на къщата.

Наоми посещава Малинди за първи път през 90-те години на миналия век и още веднъж след няколко години с неин дългогодишен приятел. Другарят ѝ е собственик на кенийски луксозен курорт, като някои от къщите му са вече продадени и служат за частни резиденции на богати и известни личности. Впоследствие една от тях става и новият имот на модела от Priscilla’s Model Management.

Наоми Кембъл.

Луксозният дом е просторен, идиличен и отворен, което създава илюзията, че човек хем живее навън сред природата, хем не му липсва чувство на уединеност. Той разполага и с четири басейна, като най-големият сред тях не само се намира по средата на всекидневната, но е и пълен със солена вода. Любопитно е да се спомене, че никъде няма да намерите джакузи, защото, според Наоми, е толкова топло в Кения, че няма нужда от допълнително затопляне.

Холът с големия басейн със солена вода. Виждат се и така наречените фенери латика, висящи от покрива.

Когато звездата кани много гости, тя ги води в своите две големи перголи (градински елемент, проста конструкция или арка с рамка, покрита с катерливи или пълзящи растения) със завеси, където им се сервира изискана местна храна.

Част от интериора на кенийската вила.

Един от най-любимите акценти на Кембъл са ръчно изработените дървени мебели и покриви. Последните са постлани с изсушени листа от кокосови палми, зашити по древна южноафриканска техника, и се наричат „покриви макути“.

Част от дървените мебели и прочутият покрив макути.

Наоми също така подкрепя и местното производство, затова по-голямата част от дървените ѝ мебели и вещи са дело на кенийски дизайнери; някои от тях са творби и на даровития италианец Армандо Танцини, живял и творил в Малинди в продължение на години: „Голяма част от дървената мебел у дома е произведена в Малинди. В интерес на истината до неотдавна имахме и собствена дървена работилница точно зад къщата. Сенегал също се слави с невероятните си мебели, затова често пазарувам и оттам.“ – споделя красавицата.

Една от баните.

Наред с кенийските и сенегалски мебелни дизайнери, бившата изгора на руския милиардер Владислав Доронин харесва много и работата на техните колеги от Маракеш и Кайро. Затова не е чудно, че в луксозното ѝ африканско жилище ще намерите и столове, и големи фенери латика от тези места. Впрочем, звездата много внимава за изработката на всеки един мебел, защото въздухът, вятърът, слънцето и солената океанска вода могат да се окажат пагубни за дървения материал.

Една от много външни маси.

Освен че всеки един от гостите разполага със свои лични покои, където при нужда няма да бъде притесняван, родената в Лондон манекенка кани всеки един от тях още на първия ден да си направи няколко СПА процедури в личното ѝ обособено пространство за подобни цели. Така, след детоксикирането и уелнес грижите, поканените могат да се насладят цялостно на престоя си в красивата африканска държава.

Интериорът на една от спалните.

Идеалният сезон е през юли, когато всички животни минават през Кения за Танзания и виждаш всичко. Невероятно е! Все едно „Нешънъл Джиографик“ ти е дошъл специално на гости.“ – казва развеселена Наоми, за която спомените от пикниците на плажа и къмпингуването сред номадското племе Самбуру са несравними и незабравими.

Една от спалните.

Преди броени дни Наоми Кембъл бе назначена за официален посланик на туризма в Кения: „Обичам целия африкански континент – не само една държава, а всичките! Навсякъде в Африка има по нещо магическо.“ – заключава една от най-красивите жени на планетата.

Оттук можете да видите целия видео тур във вилата ѝ в Кения – https://www.youtube.com/watch?v=KIqQ0gowzt4 .