Литотерапия: Шестте най-добри кристала за 2023 година

Разказваме ви кои шест от многобройните красиви камъни е препоръчително да имате до себе си през тази година.

 

Ангелит

Както можете да предположите от името, този красив бледолилав кристал е свързан с ангелите. Неговата главна цел е да ви помогне не само да се успокоите, но и да освободите ума си от всякакви негативни, тревожни и създадени от егото мисли, които не са нужни никому. Той идеално си подхожда с предстоящата Китайска Нова Година – Годината на Водния Заек, както вече писахме.

 

Жадеит

Той е идеален за себеоткриването, а след като сте изпълнили тази задача, можете да пристъпите към концентрирането на вашето време и енергия върху нещата, които са в съвършена хармония с вашите дарби и умения. Жадеитът ще ви дари и с късмет в материалния свят, и с дълбоко чувство на задоволеност.

 

Цитрин

В оранжево-жълтата красота на цитртина е заложена огнената страст на слънцето, която безпроблемно ще подсили вашата мотивация, вдъхновение и амбиции. Препоръчително е да занесете минерала на работното си място, за да ви донесе не само много просперитет и късмет, но и да ви дари с добри идеи и щедрост.

 

Ахат

Този красив натурален шедьовър съществува в природата с най-различни цветове. Някои предполагат, че всяка негова различна краска се свързва директно с една от 7-те чакри, но така или иначе главните му вълшебни свойства си остават непроменени. Ахатът е идеален при хармонизирането и уравновесяването на тялото, душата и ума; също така е пръв “приятел” при заземяването.

 

Опалит

Опалитът, макар и в днешно време повече да е синтетично създаден, продължава да бъде тясно свързан с духовното израстване на всеки човек. Това ще рече подсилване на интуицията, психическите способности и себепрозрението. Все пак 2023-а е годината на Водния Заек, а елементът на водата е този на изцелението и чувствеността. Апропо, опалитите спомагат много и при медитирането за Коронната Чакра и тази на Третото Око.

 

Тигрово Око

Енергията му е толкова мощна, че веднага можете да усетите как част от нея се прехвърля във вас. Използвайте го в комбинация с кристали, раздвижващи енергията, например аметист, за да помогне в разсейването на енергийните наслоявания.