Le Grand Contrôle ви приветства

Както неотдавна писахме, френската хотелска верига Les Airelles спечели конкурс, който имаше за цел да превърне старите помещения на версайската прислуга, намиращи се точно до самия дворец, в луксозен хотел. Мечтата им най-накрая се сбъдна и Le Grand Contrôle вече приема първите си посетители. Ето какво друго се знае до момента:

 

Още на 1-ви юни се състоя тържественото откриване на новото място за отдих, проектирано на времето от личния архитект на крал Луи XIV – Жул Ардуен-Мансар (1646-1708) – отговорен и за самия Версайски дворец. Четиринадесет шикозни големи апартамента, украсени с флорални тапети на Pierre Frey, огромни легла с балдахин, мраморни камини и старомодни вани са само част от удоволствията, осигурени за тези, които наистина търсят „кралско“ преживяване.

Апартаментът Necker.

Гостите са посрещани от персонала на Le Grand Contrôle – облечен в барокови дрехи, които ги връщат назад във времето, когато Кралят Слънце и френският кралски двор са диктували модата не само в Европа, но и в света.

Банята на апартамента Necker.

Почиващите имат възможността да се наслаждават на гледката към Orangerie (терен от дворцовите градини, където са засадени най-различни видове дървета) и езерото Pièce d’Eau des Suisses. Освен това и разполагат със СПА център, предлагащ уникалния по рода си масаж „Roi Soleil” и вътрешен плувен басейн. Но това далеч не е всичко – те имат директен достъп до приказния френски дворец с техен гид, водещ беседа на френски или английски език.

Ресторантът Les Cent Marches.

Наред с това ресторантът Les Cent Marches – ръководен лично от известния френски кулинарен шеф Ален Дюкас – нагостява всяка гладна особа с богато и изискано меню, включващо лангустини, хайвер, миди, невероятни сладкиши и всякакви други вкусотии (вдъхновени от френската традиционна кухня).

Вътрешният басейн на Le Grand Contrôle.

Всяка вечер в 22.00 часа на терасата на хотела се организира специална вечеринка, където фойерверките и класическата музика на живо пренасят публиката в Златния век на френската монархия.

Терасата на хотела.

Да припомним, че Le Grand Contrôle трябваше да отвори врати още през пролетта на 2020-а, но заради неочакваната криза, предизвикана от COVID-19, откриването бе отложено за 2021 година. А оттук можете да направите и вашата резервация – https://airelles.com/en/destination/chateau-de-versailles-hotel .