Lamborghini Carbonado

Някъде в света има човек, готов да отдели над 1.7 млн. долара за автомобил. Вярно, че в случая става дума за спортна кола, при това не каква да е, а Lamborghini Aventador Roadster, но за тази цена може да си купите около пет стандартни Aventador-а в различни цветове. Е, Mansory разполага с кола, подходяща за малцината, готови да се изръсят с гигантската сума за екзотика, без дори да се напрегнат.

 

Нарича се Lamborghini Aventador Carbonado Apertos и компанията ще предложи само три бройки за продажба. Това вероятно е и причината за главозамайващата цена. Освен че е изключителен, Aventador Carbonado Apertos е автомобил, който само швейцарски тунер с репутацията на Mansory може да изгради.

Дизайнът е в детайлите, но силата идва от двигателя, който е напомпан  до краен предел. Преработеният изцяло 6.5-литров V12 агрегат е оборудван с два турбокомпресора MANSORY. С това надграждане двигателят ускорява от нула до 100 км/ч. за спиращите дъха 2.6 секунди.

Черното никога не разочарова. Интериорът на Carbonado включва перфектната комбинация от елегантно и спортно. Обработената кожа, използвана за седалките, както и за арматурното табло, е особено издръжлива, но все пак и изключително мека. Новият бутон за старт на двигателя акцентира върху една от техническите промени на интериора. MANSORY е преместил този червен превключвател от централната конзола към облицовката на покрива в стила на разположението в пилотска кабина.

Изящен външен вид и елегантно движение. Перфектната комбинация от гуми и колела, MANSORY е изградил с ултра леки ковани джанти, инкрустирани с  въглеродни влакна с размери VA 255/30 ZR20 и HA 355/25 ZR21 от Pirelli P ZERO.

Искате изобилие от въглеродни влакна на вашия Aventador? Carbonado е точната кола. Искате интериор, който е облечен в скъпа алкантара и карбон? Отговорът е Carbonado. Искате кола с над 1200 конски сили под капака си? Единственият избор е Carbonado.