Кристални мрежи: Какво представляват и за какво се използват

Случвало ли ви се е докато сърфирате из интернет или разглеждате изображения в Instagram или Pinterest, да се натъкнете на така наречените кристални мрежи (Crystal grids)? Ако не сте, и дори не сте чували за тях, ето каква е същността им и за какво се използват.

 

 

Мрежата от кристали представлява процесът от пренареждането на различни камъни, според тяхната вибрация и сили, за да фокусирате енергията им към конкретно желание или мисъл. По този начин вие не само увеличавате енергийните им способности, но и ги карате да работят заедно за обща цел.“ – резюмира Сейди Кадлек, учител в Maha Rose Wellness Center в Бруклин.

Ако все пак сте се опитвали да си направите собствена кристална мрежа, вероятно сте стигнали до заключението, че това начинание наистина изглежда сложно – от намирането на подходящата форма на кристалите до тяхното „активиране“.

Но преди да сте се отказали, Кадлек предлага 4 лесни стъпки, чрез които да конструирате първата си мрежа.

А ето кои са те:

 

1. Определете вашата цел

Много е важно, преди да пристъпите към селектирането и подреждането на многоцветните камъни, да решите за какво точно ще ви е нужна енергията и мощта им. Някои от възможните цели включат привличането на повече искрена любов, успехи на работното място или вземането на много труден тест в училище. Например, за да преодолее страха и стреса от сегашната пандемична ситуация, Сейди се концентрира върху следната мисъл: „Нека да имам куража да направя това, което усещам, и да кажа това, което мисля, в подходящия момент, когато се изисква от нас да сме по-смели, а не да се свием в черупката си.“

 

2. Изберете формата на вашата мрежа

Мнозина от структурите в Instagram изглеждат масивни, но и по-простата форма на кръг или квадрат също върши чудеса: „Всички тези форми носят различна енергия. Триъгълниците са идеални за структура и елементарност, квадратите помагат за поставянето на граници, спиралите служат за достигането и разширяването на целите, а кръговете са проводник на куража.“ – разяснява Кадлек.

Американката твърди, че е от значение и мястото, на което ще създадете  вашата кристална мрежа. Най-добре е то да бъде близо до растения или до прозорците, за да се „зарежда“ със слънчевата или луната енергия, но при всички случаи да можете да я виждате.

 

3. Изберете подходящите камъни

Следващата важна стъпка е селекцията на кристалите: „Избрах моята мрежа да ми помогне със засилването на собствената ми смелост и затова имам нужда от камъни, които ще ми помогнат най-много в случая.“ Ето защо Сейди набляга на кианита, който помага при комуникацията, розовия кварц – за сърдечната чакра, малахита – за самосъстраданието и себепознанието, пренита – за напътствието на духовните водачи и амазонита за по-лесно приемане на универсалната любов.

Разбира се, природата изобилства от най-различни прекрасни камъни – всеки със собствените си способности и уникалност, така че проучването на всеки един от тях би ви отнело известно време. Така че, освен да потърсите повече информация за тях в интернет или в някоя книжарница, ви предлагаме да се запознаете с 12-те най-често срещани и използвани кристали, за които вече писахме – https://special.bg/12-kristala-s-tselebni-sili-koito-tryabva-da-nosite-sas-sebe-si/ .

Важно е да се спомене, че не е задължително да похарчите всичките си спестявания наведнъж за скъпоценни камъни. Сейди, например, съветва да карате стъпка по стъпка и да използвате и венчелистчета на цветя, царевични зърна или морски миди – всичко, което ви носи приятни емоции, полза и ви е под ръка.

 

4. „Активирайте“ мрежата от кристали чрез гласа си

След като сте готови с всичко останало, можете да задействате силите на вашата кристална мрежа. Изговорете намеренията си отчетливо и високо, за да ви чуе Вселената: „Създадох тази мрежа, за да засили смелостта ми и да издигне гласа ми, когато ме обхваща страх.“ – както прави самата Кадлек.

Всеки път, когато минавате покрай творението си, можете да поставите ръка върху сърцето си и слънчевия сплит, за да си припомните каква е целта му и за какво ви служи.

Кристалите са дар от земята. Те ни лекуват. Те ни подкрепят. Буквално ходим върху тях. Те са навсякъде около нас – в нашите мобилни телефони или компютри. Самите ние не се замисляме, каква съществена част от живота ни са те.“