Козметичната марка Dove с първа видеоигра

Прословутият британски козметичен бранд отдавна се слави като защитник на естествената женска красота и така наречения позитивен боди имидж. Например, чрез пускането на пазара на сапуни с нееднаква форма. Ето защо от лейбъла обявиха, че планират в най-скоро време да лансират и първата си видеоигра, която ще подпомогне благородната им кампания.

 

Super U Story ще бъде достъпна в дигиталната гейминг платформа Roblox и ще бъде насочена към девойките между 9 и 16 години. Целта на играта е играчите да открият както различните норми на красота в днешно време, така и да разберат какво представлява вътрешната красота.

Наред с това на потребителите ще им бъдат предложени разнообразни компютърни герои с различни форми на тялото, цветове на кожа и отличителни културни и/или физически белези.

Част от персонажите на новата игра.

Любопитно е да се спомене, че геймърският проект ще бъде интегриран в кампанията Real Virtual Beauty, ръководена от френската агенция LOLA MullenLowe. Целта е ясна – по-позитивно представяне и възприемане на жените с тела, по-различни от фотомоделите и манекенките.

Допълнително неотдавнашно проучване на Women in Games and Center for Appearance Research показа, че 60% от геймърите от нежен пол не са били коректно представени във видеоигрите, като 35% от тях намират това за доста обидно.

Super U Story трябва да излезе още тази есен, въпреки че за най-нетърпеливите бе пусната версия бета в Roblox.