Концерт „35 години група Атлас“

На 4-и май, от 19.30 часа в Sofia Live Club група Атлас кани своите почитатели на концерта си по случай 35-ата си годишнина. На него музикантите ще представят и новия си албум „Отключете душите си“.

Този концерт бе отлаган на няколко пъти – групата е основана през 1985 г., но отбелязването на годишнината бе забавено заради пандемията.

 

 

 

 

Сега за него билети няма да се продават – събитието се финансира от Национален фонд „Култура“ и е с покани за приятели. За онези фенове на групата, които няма да могат да присъстват, концертът ще бъде „стриймван“ на страницата на група Атлас във фейсбук от професионален телевизионен екип.

За концерта специални гости ще бъдат Дони, Благовест Зерлиев и Георги Арсов. Те са бивши вокалисти на групата, изпели някои от най-запомнящите се хитове: Дони остава в историята на „Атлас“ – с „Кукла“, Благовест Зерлиев – с „Есенни цветя“ и „Капка от любов“.

Георги Арсов изпява с „Атлас“ „Двама с теб“ и авторската си песен „Евридика“, записва и „черния албум“ – „Родени в XX век“. Той изнася и концерта на групата по случай нейната 30-годишнина – концерт, който БНТ 2 ще излъчи в събота, 7 май, – от 20.30 часа.

А вокалистът, който ще изнесе концерта по случай 35-атата годишнина – Петър Маринов е изпял и всички песни в новия „бял албум на Атлас“. В него е включена и една негова авторска песен „Летят светофари“, за която е написал и текста, и музиката.

Тя е неговият поетичен коментар за бъдещето, което ни очаква – със забързани нощи, с летящи светофари, в които земята няма да ни е оставила любов. Но за да не се случи това, вслушайте се в думите на „Отключете душите си“ – това е песента, създадена като реакция на пандемията и превърнала се в заглавие на новия албум на „Атлас“.