Какви бижута ще са модерни тази есен?

Винаги e добре да освежите стила си през есента – особено след като през летните месеци, в големите жеги, не сте носили почти никакво бижу. Когато температурите започнат да падат, освен да смените летните си дрехи с по-дебели, е време да смените и аксесоарите – и на мястото на дървените гривни и фините гривни за приятелство, да сложите по-масивни украшения. Като например красиви бижута с кристали и изящни колиета. Ето няколко интригуващи предложения.

 

 

Обици – стил 80-е години

Тази есен ще се носят големи обици. Те могат да бъдат като големи сферични копчета или като скулптурни фигурки. Така че си изберете по-голяма обица на винт в стил ретро – тя със сигурност ще подхожда както на тениски и джинси, така и на красиви вечерни рокли.

Може да се спрете и на обици с клипсове – като тези, които носят героините в култовия телевизионен сериал от 80-е години – „Династията“ (Dynasty).

 

Тежки златни колиета – типчокър“

За колието „чокър“ е характерно, че силно прилепва към врата. Но за разлика от традиционните „чокър“ украшения, които са с панделки или с мъниста, изберете масивно метално украшение, което да е точно по ключицата ви. Стои красиво и елегантно и придава завършеност на външния ви вид.

 

Висулки със скулптурни фигурки

Има нещо изключително очарователно във висулките със скулптурни фигурки. Те отиват и на поло, и на тениски, и са в отлична комбинация с дънки и блейзър.

 

Верижки с висулки

Никое друго бижу не навява толкова носталгични чувства като класическата гривна с висулки. Тя вдъхнови модната къща на „Александър Маккуин“ и на „Диор“. Както бижутата, които сте получили като подарък за рождения ден, са ви особено скъпи, така ще откриете и в тези верижки с висулки нещо лично, напомнящо ви за скъпи моменти, прекарани сред близки и приятели.

 

Колани – тип верижки

Коланите – тип верижки са като огърлица … за кръста ви! Редица модни къщи като „Селин“ и „Ферагамо“ лансират красивите си колани, които отиват почти на всичко – от дънки до малки черни рокли.

 

Колиета – тип чантички

Има колиета с големи висулки – тип чантички. Какво можем да носим в тях? Балсам за устни, червило…  Няколко модни къщи демонстрираха подобни аксесоари – и „Александър Маккуин“, и „Прада“. Те са предвидили в тях да може да се сложи запалка или дезинфектант за ръце от най-малките разфасовки. В колието с малка чантичка може да сложите и кристал – за закачка и късмет.

 

Футуристични диадеми

Този есенен сезон особено актуални ще са диадемите. Като се започне от футуристичните диадеми – тип корони на „Прада“ и се стигне до екстравагантните диадеми на „Фенди“, които се носят наобратно.  Най-модерни ще са масивните диадеми, в които са инкрустирани перли.

 

Нанизи от перли

Перлите тази есен се завръщат триумфално.  Могат да се носят с различни дължини и на няколко реда. Те са от онзи тип бижута, които ви гарантират двойна доза изящество и стил. Те присъстват в най-новите колекции на „Шанел“, и „Марк Джейкъбс“.

 

Големи скъпоценни камъни

Този есенен сезон ще заложим на големите скъпоценни камъни. Техни „фенове“ са и френската модна къща „Ив Сен Лоран“, и италианската модна къща „Миу Миу“. И да сме наясно: колкото по-голям е камъкът, толкова повече забавления ви очакват в парти вечерите! Това е научно доказано – ако не вярвате – опитайте!