Как яденето на бисквити може да ви спечели 40 хил. паунда

Може да звучи невероятно, но шотландска компания наистина търси опитен дегустатор за своите нови рецепти. Ето за какво става дума:

 

 

Основаната в Шотландия компания Border Biscuits търси да назначи човек за „главен бисквитиер“, който да пробва резултата от най-новите и вкусни рецепти, разработени в рамките на семейния бизнес. Към заплащането от 40 хил. паунда на година са включени и платената годишна отпуска от 35 дни, запазеното паркомясто и безплатни кутии с печива – колкото му сърце иска…

С фино настроени вкусови рецептори и талант за „техническата“ страна на печенето, кандидатът, който успее да се справи с конкуренцията, ще прекарва дните си в дегустирането на новооткрити вкусове. Давайки своя избор, той ще трябва да гарантира успешното им лансиране на пазара. Освен това бисквитиерът или бисквитиерката ще помагат на колегите си, давайки им нови идеи за подобряване качеството на продуктите.“ – гласи обявата за работа.

Това е невероятна възможност – хем сбъдваш мечтата си да изпичаш много вкусни сладки, хем срещу това получаваш и заплащане! Щастливецът, който бъде коронован за наш главен бисквитиер, ще има честта да поведе екипа ни към нови победи в сладкарския свят. Окуражаваме всички, които имат интерес, да кандидатстват.“ – допълва Пол Паркинс, изпълнителен директор на Border Biscuits.

Апропо, подобна позиция вече бе предложена преди година и от прословутия британски бранд за шоколад Cadbury, сега собственост на транснационалната компания Mondelez International.

Интересно е да се спомене, че обявата за работа бе лансирана малко след като се разбра коя е най-любимата бисквита на Обединеното кралство въз основа на проведено проучване. По данни на агенцията Perspectus Global това са шоколадовите бисквити, следвани от масленките, шоколадовите пръсти (chocolate fingers), тези с пълнеж (Jaffa Cakes) и на пето място се нареждат шоколадовите с овесени ядки, наричани Hobnobs.

Оттук можете да разберете повече за изискванията на шотландската марка  – https://borderbiscuits.peoplehr.net/Pages/JobBoard/Opening.aspx?v=d62db24e-d3bb-4035-b668-6c9aff8c40ad .