Как да се гримираме, когато носим очила

В един момент неизбежно ще прозрете истината – очилата ви отиват! Нещо повече  – те са измислени за вас! А ако държите да носите лещи, със сигурност сте попадали в  ситуация, когато ви се е искало да имате един чифт очила под ръка. Стига сте се измъчвали – с очила ще изглеждате много шик.

 

Въпросът обаче е, как да се гримираме, ако сме избрали да носим очила. От списание „Вог“ се обръщат за съвет към Пабло Родригес, известен гримьор и артистичен директор на Illamasqua. Ето и неговите ценни указания.

 

Изберете рамки, които се вписват в общия ви стил

Формата на очилата ви трябва да се вписва във вашия стил. По същия начин и гримът ви трябва да отговаря на вашата цялостна визия, включително на цвета на косата, червилото, тоалета, който носите.

Това означава, че котешкото око, вдъхновено от 60-е години, най-добре ще се съчетае с ретро очила, а не с такива, които са с рамки в стил „Хари Потър“. Освен това, независимо какви очила сте избрали, окото ви в по-голяма или в по-малка степен ще бъде подчертано, а това е важно да се има предвид.

 

Следвайте принципа: „По-малко, но с по-голям ефект“

 

Според Родригес, когато избирате какви гримове да използвате, е най-добре да следвате принципа „По-малко, но с по-голям ефект“. Той съветва да не се увличате по прекалено цветните сенки, да не напластявате миглите си със спирала и да не нанасяте очната линия на ръба на окото. Добре е да смените обемната спирала с удължаваща и да се фокусирате върху зони като линията миглите, които биха подчертали естествената ви красота.

 

Изберете по-светли сенки за очи

Ако сте сред феновете на опушения грим, ще трябва да се откажете от този стил, ако носите очила. Може би е време да опитате нещо различно.

„Очилата хвърлят сенки в областта на очите, – обяснява Родригес. – Така че, ако не искате да подчертаете тези сенки, не избирайте опушения грим. Използвайте само цветове, които отиват на тена ви. Ако традиционно носите тъмносини сенки, заменете ги със светлосини. Като цяло за предпочитане са по-неутралните тонове – пастелните цветове. Може да опитате и розови сенки или такива с отблясъци – те ще озарят погледа ви, без да ви придават излишен драматизъм”.