Хоакин Финикс влиза в кожата на Наполеон Бонапарт

Неотдавна на култовия американски актьор му бе предоставена нова златна възможност в света на седмото изкуство. След блестящото му превъплъщение в образа на комиксовия злодей Жокера, за което спечели „Оскар“ за „Най-добра мъжка роля“, сега на Хоакин Финикс му предстои да смени клоунския грим с императорската корона. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Името на филма е Kitbag (войнишки сак) и въпреки че сценарият все още не е напълно готов, вече се знае кой ще бъде неговият режисьор. Това е даровитият британец Ридли Скот, познат на публиката с шедьоврите си „Пришълецът“ (1979), „Гладиатор“ (2000), „Ханибал“ (2001), и „Робин Худ“ (2010).

Хоакин Финикс в ролята на Жокера.

В интерес на истината Ридли и Хоакин вече се познават много добре. Именно по време на снимките на „Гладиатор“ актьорът пробива в света на седмото изкуство с ролята си на римския император Комод, за която е номиниран за „Оскар“ в категорията „Най-добра поддържаща мъжка роля“.

Хоакин Финикс в ролята на римския император Комод.

По информация на американския уебсайт Deadline, филмът ще бъде биографичен и главно ще се фокусира върху произхода на великия французин, както и на взаимоотношенията му с първата му съпруга Жозефин дьо Боарне и най-запомнящите му се битки и победи на фронта.

„Коронацията на Наполеон“ на Жак-Луи Давид (1805-1807).

Дотук добре, но на феновете ще им се наложи да почакат. „Благодарение“ на коронавируса редица снимки и филмови премиери бяха забавени с месеци. Първо – през октомври 2021-а, по кината трябва да излезе „Последният дуел“ (The Last Duel ) на Ридли Скот, чийто снимачен процес все още не е приключил. После режисьорът ще се заеме с екранизацията на биографичния филм „Гучи“ (Gucci), разказващ за убийството на Маурицио Гучи, за който вече писахме – https://special.bg/gucci-leydi-gaga-robart-de-niro-i-al-patchino-v-nov-biografitchen-film/ . Чак след това могат да започнат снимките на Kitbag и да се разбере кога ще се състои официалната му премиера.