Как Борис Джонсън изненада всички във Великобритания

Когато става дума за 77-ия британски министър-председател – Борис Джонсън, е нормално да очакваме нещо щуро или шокиращо. Това е един от най-обсъжданите политици в историята на Обединеното кралство, чиято политика не само настройва поданиците му срещу самия него, но и помага на шотландския и ирландския национализъм да разцъфтяват все повече и повече. В този ред на мисли преди няколко дни Борис Джонсън пак успя да сюрпризира всички на Британските острови. Ето за какво иде реч:

 

Вече е официално – британският министър-председател е законният съпруг на Кери Саймъндс. Оказва се, че двамата са сключили брак по време на тайна церемония на 30-ти май, като донякъде дръзкото им решение е било повлияно и от настоящата пандемия. А заради множеството разпространени слухове и натиска от страна на британските медии, от „Даунинг стрийт“ не им остана нищо друго, освен да ги потвърдят – 56-годишният Борис и 33-годишната Кери са вече семейство.

Кери Саймъндс и Борис Джонсън.

Премиерът и мадам Саймъндс са се оженили вчера следобед по време на малка и скромна церемония в Уестминстърското абатство.“ – гласи официалното съобщение, като е подчертано, че младоженците ще отпразнуват семейно радостта си по-късно това лято.

Марина Уилър – бившата съпруга на министър-председателя.

По данни на британската преса, Борис и Кери са си разменили брачните халки пред близо тридесетина гости, спазвайки чинно противоепидемичните мерки. Любопитно е да се спомене, че присъстващите лица разбрали от младото семейство, че са поканени на въпросната сватбена церемония едва в последния момент. Борис Джонсън и Кери Саймъндс се сгодяват през 2019 г., а на следващата година приветстват първородния си син Уилфред Лоури Никълъс Джонсън.

Четири от децата на Борис Джонсън: Мило, Каси, Лара и Теодор.

В интерес на истината това далеч не е първият брак на премиера, който е обвиняван в корупция и е свързван със секс скандали. От 1987-а до 1993-а е женен за Алегра Мостин-Оуен, а от 1993-а до 2018-а – за Марина Уилър, с която имат двама сина и две дъщери. През 2009-а му се ражда извънбрачна дъщеря. Майка ѝ е арт консултантът Хелън Макинтайър.