Jaguar F-pace 2021

Ако ви допада идеята да паркирате великолепен спортен автомобил тип F, но ви трябва модел, който да отговаря на нуждите на вашето голямо семейство и да поема обемисти товари, то Jaguar може да ви предложи подходяща алтернатива. Тя се нарича джип F-Pace.

 

Сред компактните луксозни SUV-ве, F-Pace е този, който, без всяко съмнение, е спортен модел. Той може да удовлетвори изискванията на шофьорите ентусиасти, които преди всичко ценят динамиката на шофиране. Кабината е добре аранжирана, товароносимостта е „щедра“. Налични са всички най-модерни функции за свързване и инфоразвлечение.

От Jaguar са помислили за няколко отличителни визуални елемента за F-Pace специално за 2021 г., включително ревизирана решетка и актуализирани външни светлинни елементи. Кабината получава сериозен ъпгрейд под формата на новите информационно-развлекателни системи Pivi и PiviPro на Jaguar-Land Rover. Графиката им се проектира на голям 11.4-инчов екран с извито стъкло, монтиран точно над контролните бутони за климатика на таблото на F-Pace. Отопляемите седалки и стереото с 14 високоговорителя вече са стандартни за цялата гама. Новият 3.0-литров редови шестцилиндров двигател с турбокомпресор вече не е задължителен; този нов двигател използва 48-волтова хибридна система стартер-генератор.

Всеки автомобил разполага с осемстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела. Гамата двигатели включва стандартен турбокомпресор и 2.0-литров четирицилиндров двигател, който е с 246 конски сили. F-Pace се предлага и с много по-мощен 3.0-литров редови шестцилиндров турбокомпресор с мощност 335 или 395 конски сили. Стандартният четирицилиндров двигател не е толкова изискан като турбо-четворките в BMW X3 или Mercedes-Benz GLC-Class. Шофирането с вградената шестица има добри реакции и плавно ускорение, но трансмисията се оказва колеблива при понижаване на скоростта за преминаване на мощност във всички режими на шофиране, освен в Sport.

Jaguar умишлено настройва окачването на F-Pace да е от твърдата страна с цел да се засили усещането за спортна кола. При пътуването никога не усещаш нещо да е грапаво и сурово – въпреки че по-големите размери на колелата (Jaguar предлага колела с диаметър до 22 инча) могат да добавят малко сътресения при неравности. Независимо от модела, всяка настройка на кормилното управление на F-Pace е бърза и осигурява в ръцете на водача вдъхновяваща обратна връзка. F-Paces има бързи реакции и е наистина впечатляващ кросоувър на Jaguar, който да ти е забавно да шофираш.

В съответствие с минималистичната интериорна естетика на Jaguar, кабината на F-Pace се отличава с прости детайли, леснодостъпни вторични контроли и много прозоречна площ за по-добра видимост. Седите високо както на предните, така и на задните седалки, а шофьорът е като обгърнат от седалката си с цел да му е максимално удобно при управлението на волана и натискането на педалите. Пространството за краката и височината на предните седалки на F-Pace са сред най-„щедрите“ в този клас. Големите бутони за контрол на климатика са лесни за използване, а с централния сензорен дисплей може да работите от всички страни. Базовата цена на този красив джип започва от 50 хиляди долара.