Ferrari 812 GTS спуска покрива на Superfast

Ferrari са замислили идеално нововъдение – магнитно-регулируема автоматика на амортисьорите си към модела 812. Настройвате ги на Bumpy Road и те заспиват – и само ако е необходимо, автоматично се затягат и разхлабват.

 

Агресивните летни гуми Pirelli P Zero елегантно обгръщат колелата, а фината настройка на пружините и амортисьорите означава, че Ferrari 812 GTS вози изненадващо меко. Седалките също не прощават и с тях не е направен никакъв компромис – 812 е с отлепена горна част на задните седалки и това ги прави толкова удобни и луксозни, сравними с Mercedes-Benz SL.

Другата силна страна на Ferrari 812 GTS е могъщият V-12 двигател. Уверете се, че гумите са топли, преди да го настъпите. Както при състезателната кола, забравете за студения каучук. За щастие контролът за стабилност се включва бързо, преди още шофьорът да си помисли, че може да се обърне страховито с красивата си кола. V-12 осигурява прогресивна мощност и макар и турбодвигателят да не се отличава с извънредна експлозивност, 789 конски сили при 8500 оборота в минута гарантират скоростта да се развива абсурдно бързо. От Ferrari ви уверяват, че при всички положения ускорението до 100 км/час е под 3.0 секунди. При тестовете 812 Superfast достига 100км/час за 2.7 секунди и се изстрелва на 400 м за 10.4 секунди при 220 километра в час. Предвид заявените 789 конски сили и максимална скорост от над 340 километра в час, вие залепвате към меките облегалки на седалките по начин, който ви гарантира нулев риск от изхлузване.

Стигаме и до въпроса за цената и тук разбирането е, че, който си купува 812 GTS, всъщност си купува два автомобила – тестовият модел струва половин милион долара или за да бъдем възможно най-точни – 534 835 долара. Просто няма как да пренебрегнем питането за цената – това да си купиш Ferrari никога не сe е смятало за рационална, а и достъпна за всеки покупка. Но въпреки това производителят няма особени проблеми с продажбите. В един електрически свят, където се наблюдава свиване в търсенето на конвенционалните двигатели и на газовите системи, V-12 двигателят звучи по-респектиращо от всякога. Никой освен Ferrari не може да създаде кола, която звучи, изглежда, държи се и притежава качествата на модела 812 GTS. И не вярваме, че някой някога ще може дори да ги копира.