Ил дьо Франс стана „Мис Франция 2022“

На 11-ти декември, събота, Франция избра своята нова Мис. Младата агентка по недвижими имоти не само блести с естествената си красота, но и с впечатляващия си ум. Ето какво друго се знае за 24-годишната победителка:

 

Даян Лер пое короната от миналогодишната победителка Амандин Пети. Престижната церемония се проведе в залата за представления „Зенит дьо Каен“ в Нормандия и бе предавана по телевизионния канал TF1.

Даян Лер – новата „Мис Франция 2022“.

Както повелява традицията, за избора на първата хубавица на страната отговаря специално подбрано жури, начело с телевизионната водеща и „Мис Франция 2002“ Силви Телие. Да припомним, че от миналата година критериите не включват само външен вид, присъствие, изказ и обществено доверие. Допълнително на кандидатките им се налага да преминат и тест, който включва основни познания, свързани с историята, географията и културата на Франция.

Силви Телие.

По всичко личи, че фаворитката на французите се е справила най-блестящо с теста в сравнение с конкурентките си. Това не е никак изненадващо, тъй като Даян Лер е дипломиран бакалавър по икономика от испанския университет IE University, намиращ се в Мадрид. Младата и красива брокерка освен испански, владее отлично и английски – нещо, което рядко се среща сред сънародниците ѝ. Така Франция се сдоби с нова кралица на красотата, която не само се откроява с хубостта си, но и с интелекта си.

Участничките на тазгодишния конкурс.

Двадесет и четири годишната хубавица също така сподели по време на интервю за La Chaîne Info (LCI), че е голяма почитателка на канадската певица Селин Дион и сериала „Приятели“: „Телевизионните серии добре влияят на настроенията ми: когато съм изморена или изнервена, те ме успокояват. Когато съм в отлично настроение – те ме разсмиват. Гледала съм ги минимум десетина пъти. Освен това намиран много прилики с всеки един от персонажите“.

Илана Бари – „Мис Лангедок-Русийон 2020“ и братовчедка на Даян Лер.

Любопитно е да се спомене, че Даян не е само първата „Мис Ил дьо Франс“ от 1997-а насам, която достига до толкова високо място на престижния конкурс, нейната братовчедка Илана Бари е „Мис Лангедок-Русийон 2020“ и кандидатка за миналогодишната корона.