House of Gucci: Емблематичната вила от филма вече се дава под наем

Преди броени дни по кината излезе новият филм на Ридли Скот – „Домът на Gucci“, базиран на едноименния роман. Визуалният разказ не само впечатли мнозина, но и една от иконичните вили в него вече може да бъде наета чрез Airbnb. Ето за какво иде реч:

 

Вила Балбиано, позната още и като Вила Джово Балбиано, се намира в италианския регион Ломбардия, на брега на прословутото езеро Комо. Къщата не само е произведение на изкуството, но и се говори, че е най-старата в град Осучо.

Вила Балбиано, видяна от езерото Комо.

За първи път имотът се споменава през X век. През столетията многократно си сменя собствениците, но най известният сред тях е кардинал Анджело Мария Дурини. За знатната персона се знае, че е организирала приказни вечеринки както за членовете на Римокатолическата църква, така и за други известни личности и благородници от Милано и околията.

Част от великолепния интериор.

За „баща“ на сегашната сграда се смята маркиз Джакомо Гало, който я завършил през 1680 година. И именно на него дължим фината мазилка, богато изрисуваните стенописи, великолепните градини и интересните фонтани, които могат да се видят и в наши дни.

Задната страна на прекрасната сграда.

През 2011-а вилата се нуждае от модернизация и реставрация. По този повод новите хазяи наемат даровития интериорен дизайнер Жак Гарсия и португалската му колежка Карлота Проенса да Алмейда. В процеса на работа стенописите са не само възстановени, но биват монтирани и два басейна: външен и вътрешен. Наред с това градините са оформени от някои от най-добрите ландшафтни архитекти от Съмърсет, Великобритания. Частният кей също е обновен.

Един от шестте луксозни апартамента на имота.

Освен това къщата разполага с шест апартамента с разкошни мраморни бани. Цената за нощувка за двама души до 30-ти март 2022-а ще бъде около 995 евро. Разбира се, високата цена не се дължи само на историческото значение на сградата и ценните мебели и произведения на изкуството, изложени в нея.

Кадър от филма с Лейди Гага и Адам Драйвър.

Както вече споменахме, Вила Балбиано е заснета във филма като дома на чичото на Маурицио – Алдо Гучи (Ал Пачино). В кинолентата участват още и Лейди Гага като Патриция Реджани и Адам Драйвър като Маурицио Гучи.

Апропо, архитектурният шедьовър е сред най-популярните и предпочитани места за организиране на тържества – най-вече сватби.