Грандиозното завръщане на Адел – Easy On Me трогва милиони

След няколкогодишна пауза, британската мегазвезда отново се завърна под светлината на прожекторите. Ето за какво става дума:

 

Преди няколко дни 33-годишната Адел сюрпризира света с новината, че се завръща не само с нов сингъл и музикален хит, но и с нов студиен албум.

Easy On Me („По-полека с мен“) е част от прекрасните музикални парчета в предстоящия четвърти албум на певицата, озаглавен 30. Но докато феновете очакват неговото лансиране на 19-ти ноември тази година, първият му сингъл вече излезе – https://www.youtube.com/watch?v=U3ASj1L6_sY – и до този момент (17 октомври) е гледан над 62 млн. пъти.

Обложката на 30.

В прочувствената си балада британката с 15 награди „Грами“ изразява всичките си силни и болезнени емоции, провокирани от развода ѝ с бившия ѝ съпруг Саймън Конецки (2018-2021), свързани с грижите за малкия ѝ син Анджело и с въздействието на световната слава върху нея.

Адел с бившия си съпруг Саймън Конецки.

Видеоклипът е първоначално черно-бял, като впоследствие се „оцветява“. Мелодичният глас на Адел и пианото са в перфектен унисон, което прави излишно включването на всякакъв друг музикален инструмент. Видеото е заснето от канадския кинематограф Ксавие Долан, който е „виновен“ и за заснемането на успешния Hello през 2015 година.

Анонсът на Адел във Facebook.

Впрочем, 30 е създаван почти четири години – между 2018-2021 г., но пандемията забавя издаването му. В неговото написване и записване се включват и американският продуцент Грег Кърстин, шведските продуценти Макс Мартин и Шелбак, канадският музикант Тобиас Джесо-младши, шведският композитор Лудвиг Гьорансон и британският продуцент Inflo. А музикалният му стил му е „дръм-енд-бейс“, както съобщава самата Адел още през 2019 година.

Кадър от Easy on me.

И макар и музикалният стил на Адел да е все така меланхоличен и тъжен, певицата има много поводи за радост