Ferrari Siracussa 4XX

Немският тунер Mansory представи гама от спортни машини на автомобилното изложение в Женева, включително 4XX Siracusa Spider базирана на Ferrari 488.

 

Спортният автомобил, със средно разположен двигател, е силно модифициран както технически, така и естетически, с драстични промени във външната част на автомобила, включително по-широка долна решетка и по-дълбоки странични всмукателни тръби. Интегрирани са две неподвижни крила и златни колела.

Основният елемент, привличащ вниманието на новата предна част на Siracusa, е поразителната престилка с оптимизираните си входове за въздух за по-добра вентилация на предните радиатори. В комбинация с новия капак, Mansory не само постига агресивен вид, но и генерира допълнителна притискателна сила. Към крилата са добавени новосъздадени странични поли. Те стабилизират въздушния поток между осите и доставят допълнителен охлаждащ въздух в двигателното отделение чрез интегрирани канали.

Дифузьорът, който е монтиран в новия заден спойлер, стабилизира задната част при високи скорости и е в пряка връзка със задния спойлер, генериращ контактно налягане на задната ос. Комплектът е завършен с карбонови остриета, които заменят задното стъкло.

За разлика от производствената серия Ferrari 458 Italia, специалистите в Mansory използват въглеродни компоненти, използвайки техния вътрешен метод на автоинтеграция, който успява да намали теглото на превозното средство с около 70 килограма. Този свръх лек и здрав материал вече се намира много приложения в производствената серия на Ferrari. Mansory продължава да прилага тази линия със Siracusa, като въглеродът е основният фактор на всички компоненти на тялото. Всеки елемент от аеродинамичния дизайн на повърхността е произведен с перфектно качество и точно пригоден за автомобила. Например, 3.9-литровият V8 на колата с двоен турбокомпресор е получил нов блок за управление на двигателя, който извлича още 109 к.с., което довежда максималната мощност до 779 к.с. и подрязва времето от 0/100 само за 3 секунди. Максималната скорост също нараства до над 340 км/ч., а цената е една – 750 000 долара.