Ferrari Roma е най-новото попълнение на марката.

Ferrari Roma 2020 е изцяло нов модел, добавен към портфолиото на марката. Великолепният GT е вдъхновен от най-влиятелните дизайни на компанията и бележи връщане към вечния стил.

 

 

 

Ferrari все още не е обявила официална цена или дата на пускане на новите модели, но се очаква да струва повече от сегашното Портофино и да достигне до шоурумите някъде в края на 2020 година. Разбира се, началната цена на всяко Ferrari само подсказва дали можете да си позволите този стандарт, тъй като опциите за персонализация и наличните екстри могат лесно да доведат до съвсем различна сума в крайната сметка .

Под дългия капак на Roma, близо до средата на автомобила се намира  3.8-литров V8 мотор с турбокомпресор, който произвежда 611 конски сили и 760нм въртящ момент. Той е свързан с осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител (известна още като DCT), която дебютира на още по-екзотичното Ferrari SF90 Stradale. Автомобилът ускорява до 100км/ч. за 3.2 секунди и продължава до 200 от старта за 9 секунди. Версията на това Ferrari стои на 20-инчови джанти и притежава най-съвременните режими за шофиране. За да разберем колко наистина е бърза и ангажираща Roma, първо трябва да бъде тествана, но ако се движи толкова добре, колкото изглежда, най-вероятно може да се нареди сред най-добрите модели на Ferrari GT правени някога.

Интериорът на Roma съчетава луксозни материали с уникално оформление. Всеки пътник на предната седалка е заобиколен от красиво табло, което се влива във вратите и плаващата централна конзола. Шофьорът е изправен пред гигантски 16-инчов изцяло дигитален клъстер, който реагира на контроли от тежкия волан на Roma с плоско дъно. Вътрешното пространство за съхранение изглежда оскъдно, но в товарната зона има достатъчно място, за да побере няколко ръчни куфара.

Ferrari Roma 2020 е по-скоро голям спортен автомобил, отколкото фокусирана звезда на пистата. В резултат на това той третира пътниците с повече функции за развлечение и свързаност, отколкото някои други модели на Ferrari. Това включва вертикално монтиран 8.4-инчов сензорен екран, както и отделен екран за пътника отпред. По последни дани стартовата цена на колата ще започва от 225 000 долара.